Project Kerstkip toont hoe vleeskuikens echt opgroeien

woensdag 8 november 2017

56 dagen. 4 camera’s. 10 kippen per vierkante meter. Dat is project Kerstkip. Een initiatief dat consumenten laat zien hoe kippen opgroeien en hen het resultaat laat proeven. Project Kerstkip loopt tot en met 24 december 2017 en is een initiatief van slachterij 2 Sisters Storteboom.

Op de speciale website kerstkip.nl kan er via vier camera’s worden meegekeken in de stallen van tweelingboeren Jacco en Leo. Ook worden er op social media en op de website tal van feiten gedeeld over kip.

„Project Kerstkip heeft tot doel te laten zien hoe bijzonder een gewone kip is. En hoe lekker, duurzaam en gezond. Dit doen we door iedereen de kans te geven live mee te kijken met de groei van 10.000 vleeskuikens, die net voor kerst volgroeid zullen zijn”, vertelt Jeroen Floris, commercieel directeur retail van 2 Sisters Storteboom. 

„Een Kerstkip is een kip als vele andere Nederlandse kippen. Opgegroeid in een stal met de professionele zorg van onze boeren. Boeren die vaak al vele jaren werken conform de strikte regelgeving van Nederland en de EU”, zegt Floris. 

Kerstkip bestellen

„De vleeskuikens die de hoofdrol spelen in deze campagne, geven een goed beeld van de werkelijke situatie. Zij krijgen normale, gezonde voeding en voldoende frisse lucht. Wel zijn zij in de stal geboren waar zij ook opgroeien, dit is nog niet gebruikelijk. De buitenruimte en bezetting - met 10 kuikens per vierkante meter - in de stal is vergelijkbaar met de 1-ster kwalificatie van Beter leven.”

Consumenten kunnen voor 20,90 euro een Kerstkip bestellen. Deze krijgen ze dan vlak voor de kerst gekoeld thuisbezorg. 

Tekst: Tom Schotman

Beeld: 2 Sisters Storteboom

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen