'Duitse vraag naar eieren blijft bestaan'

dinsdag 12 december 2017

De Duitse vraag naar Nederlandse eieren blijft op de lange termijn bestaan. Dat voorspellen Nederlandse en Duitse eierhandelaren.

„Duitsland is al jaren voor 70 procent zelfvoorzienend in eieren. Nederland en Duitsland moet je zien als één markt. Nederland is de grootste exporteur van eieren ter wereld en Duitsland de grootste importeur. Dat blijft de komende jaren ook zo”, verwacht Léon Clemens van eierhandelaar Omega Food. 

Nieuwbouw in Duitsland is namelijk erg lastig, omdat het moeilijk is een vergunning te krijgen, stellen de handelaren. „Voor minder dan 15.000 biologische hennen kun je nu nog redelijk makkelijk een vergunning krijgen”, zegt Henry Regelink. Hij is bij de West-Duitse eierhandelaar Eifrisch verantwoordelijk voor de inkoop van eieren.

Uitgebreide marktverhaal  

Lees het uitgebreide marktverhaal over eieren in vakblad Pluimveeweb dat donderdag 14 december 2017 verschijnt. Ontvangt u het vakblad Pluimveeweb nog niet?  Vraag dan hier een gratis proefnummer aan.

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Susan Rexwinkel

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier markt

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights leghennen