Fipronil-onderzoek Sorgdrager pas in voorjaar klaar

Winnie Sorgdrager rondt haar onderzoek naar de gang van zaken tijdens de fipronilaffaire zeer waarschijnlijk pas komend voorjaar af. De bedoeling was dat de oud-minister het onderzoek voor de komende feestdagen af had. Dat gaat echter niet lukken, zo bevestigen meerdere goed ingewijde bronnen.

Den Haag, woensdag 6 december 2017

Winnie Sorgdrager rondt haar onderzoek naar de gang van zaken tijdens de fipronilaffaire zeer waarschijnlijk pas komend voorjaar af. De bedoeling was dat de oud-minister het onderzoek voor de komende feestdagen af had. Dat gaat echter niet lukken, zo bevestigen meerdere goed ingewijde bronnen.

Het onderzoek moet inzichtelijk maken hoe de crisis heeft kunnen gebeuren, hoe de afhandeling is verlopen en wat beter had gekund of gemoeten. Er zal onder meer gekeken worden naar de rol en de verantwoordelijkheid van de leghennenbedrijven, pakstations, retail, eiverwerkende bedrijven, ongediertebestrijders en servicebedrijven. 

Ook de handelswijze en verantwoordelijkheid van de NVWA bij het gebruik van biociden in de sector komt aan de orde. Daarbij moet antwoord komen op de vraag waarom de NVWA eind 2016 na een tip over illegaal gebruik van fipronil door Chickfriend niet in actie is gekomen en het illegale gebruik anderhalf jaar niet opmerkte.

Sorgdrager kreeg van voormalig ministers Henk Kamp en Edith Schippers de opdracht het onderzoek naar de gang van zaken tijdens de fipronilaffaire te leiden. 

Tekst: Tom Schotman

Beeld: YouTube

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Den Haag

Gerelateerd op dossier fipronil

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen