'Meer wantrouwen na fipronil drama'

Jordy, Bertus en Arja Kieft uit Voorthuizen.

Voorthuizen, vrijdag 22 december 2017

„Het firponil drama doet heel veel met ons. Los van het geld. Er is iets veranderd. Het vertrouwen in mensen is verminderd. Ik wilde iedereen vertrouwen, dus ook Chickfriend. Er is nu meer wantrouwen. Hoe moet ik daar al mens en Christen mee omgaan?”

Dat zegt Bertus Kieft. De biologische leghennenhouder uit het Gelderse Voorthuizen bij Barneveld is één van de getroffen pluimveehouders in het fipronildrama. „We hebben een half miljoen euro verloren. Er zijn dertigduizend kippen geruimd en meer dan één miljoen eieren vernietigd. Hoe snel we hier boven komen, weten we niet. De reserves die we hadden opgebouwd, zijn weg. Ons pensioen is weg en de overname door onze zoon Jordy wordt nu een heel moeilijk verhaal. We moeten weer helemaal opnieuw beginnen. Op hetzelfde punt waar we eerst stonden, komen we nooit meer.”

Lees de uitgebreide reportage over de familie Kieft zaterdag 23 december in de agrarische vakbladen Vee & Gewas, Stal & Akker, Veldpost en Agraaf. Klik hier om een gratis proefnummer voor één van deze agrarische vakbladen aan te vragen

Tekst: Reinout Burgers

Beeld: Gerard Burgers

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Voorthuizen

Gerelateerd op dossier fipronil

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen