Vleeskuikenhouder krijgt agrarische studiebeurs van € 7.500

Robert Nijkamp in zijn Windstreekstal in Raalte (OV). Nijkamp is geselecteerd voor een Nuffield scholarship 2018 en ontvangt daarom een agrarische studiebeurs van 7.500 euro.

Raalte, zaterdag 2 december 2017

Vleeskuikenhouder Robert Nijkamp uit Raalte (OV) is geselecteerd voor een Nuffield scholarship 2018 en ontvangt daarom een agrarische studiebeurs van 7.500 euro.

Nijkamp ontvangt zijn Nuffield Scholarhip met ondersteuning van de provincie Overijssel. Nijkamp heeft samen met zijn familie een bedrijf met 40 melkkoeien en houdt 70.000 scharrel vleeskuikens volgens het Beter leven één ster programma. Nijkamp bouwde de zogeheten Windstreekstal

De vleeskuikenhouder gaat zijn onderzoek richten op de toepassing van het slim gebruiken van de aanwezige data op zijn bedrijf om (met blockchain technologie) de verbinding tussen boeren en consumenten te leggen, en tevens de vleesketen flexibeler te maken voor boeren en ondersteuning te bieden voor stal- en bedrijfsmanagement.

Toonaangevend in hun sector 

Het Nuffield scholarship 2018 wordt wereldwijd uitgereikt aan ongeveer 70 boeren die het in zich hebben om toonaangevend in hun sector te worden. Dat zijn personen die op dit moment al hun nek uit steken en bijzondere prestaties verrichten op of rondom hun bedrijf.

Met een Nuffield scholarship krijgen zij de kans om zichzelf en daarmee hun bedrijf en sector verder te ontwikkelen. Het komende anderhalf jaar verblijven ze minstens zes weken in het buitenland om zich te verdiepen in een studieonderwerp naar eigen keuze. In Nederland is deze eer toegekomen aan Chris Antuma, Edwin Michiels, Kees Hemminga, Rick de Vor, Robert Nijkamp en Yvon Jaspers. 

Alle Nuffield scholars ontvangen 7.500 euro. Dit betreft een onkostenvergoeding voor de te maken kosten van de conferentie, vliegtickets, hotels en dergelijke.

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Tom Schotman

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Raalte

Reacties

 • Roy Tomesen

  Roy Tomesen, 02-12-'17 13:13

  Robert heel veel succes gewenst! Geniet van al het moois dat je binnen Nuffield kunt ontwikkelen! Voor mij waren het twee fantastische jaren binnen een geweldige club, trots dat we daar deel can mogen uitmaken!!

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen