Ruim 1 miljoen RoyalTop kuikens

maandag 4 december 2017
aangepast: zaterdag 23 december 2017

Het nieuwe ketenconcept voor dierenwelzijn en duurzaamheid RoyalTop groeit gestaag. Het in de zomer 2017 gestarte concept heeft inmiddels 1 miljoen kuikens binnen het concept mogen verwelkomen.

Het nieuwe concept is een gesloten keten met nauwe samenwerking tussen de ketenpartners die samen met de vleeskuikenhouders georganiseerd zijn in de stichting RoyalTop waarbij de vleeskuikenhouders volwaardig lid zijn van de keten. „De eerste vleeskuikenhouders hebben inmiddels hun derde koppel RoyalTop kuikens in de stal zitten en doen volop ervaringen op”, zegt Jurjën Kuipers, vleeskuiken- en vermeerderaar en projectmanager RoyalTop.

Bezoek Dierenbescherming
Het concept is het eerste duurzaamheidslabel voor de pluimveesector dat zich richt op de foodservice en industriële markt op basis van meetbare welzijns-, gezondheids- en kwaliteitscriteria.

Sophie de Graaf en Bert van de Berg van de Dierenbescherming bezochten 30 november bedrijven van Jurjën Kuipers. Naast een rondleiding is er uitvoerig gesproken over het RoyalTop concept. Net als bij het NoviPlus concept voor de vermeerderingsbedrijven zal de Dierenbescherming als agendapartij de stichting RoyalTop gevraagd en ongevraagd advies geven.

Prijswinnaars beursactie bekend
Op de LIV Hardenberg konden beursbezoekers antwoordkaarten inleveren in de Londen, Berlijn of Parijs bus. „Dat is de afzetdriehoek van onze producten. We constateren dat onze afnemers het liefst Europees kippenvlees verwerken vanuit garantie- en duurzaamheidsoverwegingen”, zegt Jos Koedijk, die operationeel verantwoordelijk is voor de bedrijven GPS en Remkes. Daarnaast  stijgt de vraag naar gekookt kippenvlees voor verwerking in onder andere salades en gemaksvoeding. Remkes breidt daarvoor uit met een kokerij in Epe.

Dinsdag 28 november werden de prijswinnaars van de beursactie LIV Hardenberg in Epe ontvangen waar zij de reischeck in ontvangst mochten nemen. De reizen werden gewonnen door Herman en Ilse Harink, reguliere vleeskuikenhouders uit Almelo die  Parijs mogen bezoeken, Nils en Janneke Rijzenbol uit Spijk gaan naar Londen en Emma Beijer, student dierwetenschappen WUR en dochter van vermeerderaar Ad Beijer, mag op reis naar Berlijn.

Tekst: Monique van Loon

Beeld: Monique van Loon

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier ondernemen

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen