'Voldoende keuze voor vleeskuikenhouder in concepten'

„Vleeskuikenhouders die aan één van onze concepten deelnemen, hebben voldoende keuze.” Dat stelt inkoopdirecteur Kees van Oers van vleeskuikenslachterij Plukon.

Wezep, dinsdag 12 december 2017

„Vleeskuikenhouders die aan één van onze concepten deelnemen, hebben voldoende keuze.” Dat stelt inkoopdirecteur Kees van Oers van vleeskuikenslachterij Plukon. Menig vleeskuikenhouder noemt het beperkt aantal voerfabrikanten en broederijen waaruit ze kunnen kiezen, als nadeel bij deelname aan een concept.

„Vleeskuikenhouders die aan ons concept Goed Nest Kip of scharrel deelnemen, kunnen kiezen uit een aantal voerfabrikanten en broederijen. Naar onze mening biedt dat voldoende keuzevrijheid. Ook Plukon en haar afnemers hebben belang bij een goede marktwerking in de keten. We zitten er echter eerder aan te denken om met minder ketenpartners te gaan samenwerken dan met meer. Elke ketenpartner moet zich niet alleen aan de eisen van het concept houden, maar ook samen met ons op zoek gaan naar verbeteringen en efficiency in de keten. Met minder partijen loopt deze communicatie efficiënter en zijn vaak sneller stappen voorwaarts te maken.”

Bovendien hoeft een vleeskuikenhouder niet per se voor een concept te produceren. „Deelnemen aan een concept is dus ook een keuze. Je kunt tenslotte ook gewoon reguliere vleeskuikens houden. Nog steeds wordt circa twee derde deel van de vleeskuikens in Nederland regulier gehouden. Dat aandeel blijft de komende jaren vrij stabiel omdat de vraag naar conceptkuikens maar licht gaat stijgen.”

Uitgebreide interview 

Lees het uitgebreide interview met Kees van Oers in vakblad Pluimveeweb dat donderdag 14 december 2017 verschijnt. Ontvangt u het vakblad Pluimveeweb nog niet? Vraag dan hier een gratis proefnummer aan.

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Plukon Food Group

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Wezep

Gerelateerd op dossier markt

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens