Meer licht tijdens laden met blauwe LED lampen

maandag 8 januari 2018
aangepast: dinsdag 9 januari 2018

Met blauwe LED lampen van Comatra op een shovel of verreiker heeft een vleeskuikenhouder meer licht tijdens het laden van de vleeskuikens. Dat zegt Luc Pirard van Comatra uit het Vlaamse Sint Truiden.

Patrick Van Gestel van pluimveeservice bedrijf BVBA V-G-V uit Olen (België) is tevreden met de blauwe LED lampen. „Ik vind deze lampen heel goed. Ik heb veel meer licht voor me”, zegt Van Gestel van vragen van Pluimveeweb.nl. 

Van Gestel werkt ruim een jaar met de blauwe LED lampen. Hij liet deze lampen op zijn nieuwe Weidemann shovel bouwen. „Ik kocht begin 2017 een nieuwe lader Weidemann bij firma TCW in ST Truiden. Ik vroeg of er blauwe lampen op kunnen, dit is voor beter zicht te hebben in de donkere stallen. Firma TCW stelde mij de lampen van Comatra voor en ik mocht ze wel testen. Ik vind deze lampen heel goed. Ik heb veel meer licht voor me”, licht Van Gestel toe. 

105 euro per stuk 

„Blauwe LED werklichten zijn er in overvloed doch de densiteit – kracht is veel te sterk en lichten met een blauwe kap ervoor werken niet. Wij hebben een blauw LED werklicht ontwikkeld dat niet zo verblindt en de dieren niet opschrikt”, licht Pirard toe.

De blauwe LED lampen van Comatra kosten 105 euro per stuk exclusief BTW en verzendkosten. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden mailen naar info@comatra.be

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Patrick Van Gestel

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen