Pluimveehoudster Corts genomineerd voor Award

Havelte, woensdag 17 januari 2018

De biologische pluimveehoudster Nicky Corts van het bedrijf Egg-tivity uit Havelte is genomineerd voor de titel Vrouw in de Media in Drenthe. Ze strijdt onder meer tegen varkenshoudster Sabine Grobbink uit Barger-Compascuum.

Corts was het afgelopen jaar veel in de (regionale) media in verband met de fipronilcrisis, ondanks het feit dat de eieren van haar 12.000 biologische leghennen niet besmet waren. Ze betoogde onder meer op het online platform Vrouw.nl, van Telegraaf, dat de landelijke paniek ‘zwaar overdreven’ was. Voor Mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt een reden om de Drenthse te nomineren. „Ik heb er een dubbel gevoel over dat ik genomineerd ben”, zegt Corts. „Omdat ik zelf een expert ben in media-aandacht. Maar als ik door deze award opnieuw aandacht kan vragen voor de problemen die sommige bedrijven nog steeds hebben met fipronil, dan vind ik dat de moeite waard.”

Twintig procent is vrouw
Corts en Grobbink zijn genomineerd voor een regionale variant van de landelijke prijs, die wordt uitgereikt om ervoor te zorgen dat er meer vrouwen in de media verschijnen. Op dit moment is twintig procent van het aantal mensen in de media vrouw. Corts hoopt dat veel boeren een stem zullen uitbrengen op haar of op Sabine Grobbink. „Via de media kunnen wij als boerinnen bijdragen aan een positieve beeldvorming van de agrarische sector en in de agrarische media lig het percentage vrouwen wellicht nog wel lager dan die landelijke twintig procent.”

Stemmen
In de provincie Overijssel is melkveehoudster Heleen Lansink –Marissen van de Melktapperij uit Haaksbergen genomineerd voor de prijs. Minister Carola Schouten komt in aanmerking voor de landelijke variant van de Vrouw in de Media Award. Het is mogelijk om tot en met zondag 4 februari te stemmen op de vrouwen. Stemmen kan via https://nl.surveymonkey.com/r/vidmawards2017.

Tekst: Erin Veenink

Beeld: Melanie van der Linden

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights leghennen