Stabiele prijzen in de keten voor pluimveevlees

De prijzen van pluimveevlees geven een stabiel beeld in alle schakels in de keten. Dat blijkt uit cijfers van Wageningen Economic Research.

Wageningen, zaterdag 27 januari 2018

De prijzen van pluimveevlees geven een stabiel beeld in alle schakels in de keten. De opbrengstprijzen voor de vleeskuikenhouders zijn al een langere periode nagenoeg onveranderd. De prijzen voor de producten af slachterij waren gedurende de zomermaanden ook redelijk vast. De consumentenprijzen laten kleine schommelingen zien, maar sinds april is de prijs nagenoeg niet veranderd.

Dat meldt Agrimatie van Wageningen Economic Research dinsdag 23 januari. De prijzen van pluimveevlees in de supermarkt zijn in de zomermaanden van 2017 gelijk gebleven. Van maand tot maand zijn er wel kleine schommelingen, maar sinds april is de prijsindex op het niveau van 120 gebleven. Wel is de index duidelijk hoger ten opzichte van een jaar geleden: in september 2016 was de index namelijk 115. De supermarkten vragen dus nu hogere prijzen voor hetzelfde product. De prijzen voor de producten af slachterij zijn in september iets gestegen. De index was toen 102 punten. Volgens het seizoenspatroon gaan de prijzen in het najaar iets dalen.

De opbrengstprijzen voor de pluimveehouders zijn in augustus en september exact gelijk gebleven. De index is al meerdere maanden net onder 107 punten. Op de markt is vraag en aanbod voor vleeskuikens al een langere periode redelijk in evenwicht. Een deel van de vleeskuikenhouders is in 2016 omgeschakeld naar concepten (kip van Morgen varianten). Ook op deze markt is er evenwicht in vraag en aanbod.   

Lees meer op de website Agrimatie van Wageningen Economic Research

Tekst: Tom Schotman & Agrimatie

Beeld: Agrio archief

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Wageningen

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens