'Stuur video in naar Young Poultry People'

maandag 29 januari 2018
aangepast: woensdag 31 januari 2018

Young Poultry People (YPP) kijkt samen met een grote groep jonge vleeskuikenhouders terug op een geslaagd jaar. „Nu is het noodzakelijk om de groei door te zetten met nieuwe materiaal van nieuwe gezichten”, zegt Pim van Hooff van Young Poultry People.

„Door drie keer per week video’s op Facebook en Instagram te plaatsen, willen we als Young Poultry People het eerlijke beeld van de Nederlandse en Vlaamse vleespluimveesector aan burgers laten zien”, vertelt Van Hooff. „De video’s zijn populair, de best bekeken video had een bereik van 100.000 mensen.”  

„Dankzij die video’s kunnen burgers zien wat er zoal gebeurd op een opfok-, vleeskuikenouderdieren of vleeskuikenbedrijf in Nederland of Vlaanderen. Dat komt het imago van de sector ten goede. We kunnen het echter niet alleen. We hebben nu ruim 60 leden en zoeken nieuwe leden die ook af en toe een filmpje willen maken om te delen”, zegt Van Hooff. 

„Het geeft een krachtig beeld wanneer veel verschillende gezichten over hun eigen situatie vertellen. Daarom zoeken we nieuwe leden die ook een video willen maken.” Naast jonge pluimveehouders kunnen jonge chauffeurs, vertegenwoordigers, dierenartsen, broederijmedewerkers of andere mensen uit de periferie ook lid worden van Young Poultry People. „Deelname is geheel vrijblijvend, zolang we samen maar de sector promoten. Belangrijk daarbij is onze onafhankelijkheid.”

‘Samen kunnen we veel bereiken’

„Samen kunnen we veel bereiken”, zegt Van Hooff. Young Poultry People heeft momenteel veel leden uit Noord-Brabant en Limburg maar zoekt ook leden uit Oost-, West-, Noord-, Midden-Nederland en Vlaanderen. „Twijfel niet en wordt lid, neem contact op met één van ons via Facebook. We merken dat iedereen het moeilijk vind om een filmpje te maken waar je zelf op staat. Dat is best een drempel. We proberen hier zo goed mogelijk in te ondersteunen. Bovendien hoeven de filmpjes niet lang te duren of ingewikkeld te zijn. Het persoonlijke maakt het verschil.”

 „Actiegroepen laten burgers een verkeerd beeld zien van de sector. Door een reëel beeld te laten zien en transparant te werken, kunnen we alle geïnteresseerden informeren over hoe kippenvlees geproduceerd wordt in Nederland en Vlaanderen.” 

Interessante avonden

De Facebookpagina van Young Poultry People is  momenteel door bijna 3.000 mensen geliked. Daarnaast wordt de groep volgers op Instagram ook steeds groter. 

De jonge pluimveehouders organiseren regelmatig interessante avonden waar ze bijeen komen. „Donderdagavond 25 januari waren we te gast bij Schippers Bladel. Hier waren ruim 40 enthousiaste pluimveehouders aanwezig. Het is mooi om te zien dat deze avonden zo populair zijn. Het laat zien dat velen het initiatief ondersteunen. Hopelijk volgen de filmpjes nu ook.”  

Donderdagavond 25 januari was Young Poultry People te gast bij Schippers Bladel. Hier waren ruim 40 enthousiaste pluimveehouders aanwezig.

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Young Poultry People & Susan Rexwinkel

Deel deze pagina

Lees ook


Reacties

 • Jules

  Jules, 31-01-'18 9:42

  Goed initiatief dames en heren! Dat mag zeker ook eens gezegd worden.
  Ga zo door!

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens