Extra aandacht vanuit CBB voor landbouwzaken

Den Haag, zondag 11 februari 2018
aangepast: maandag 12 februari 2018

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) gaat dit jaar extra aandacht besteden aan de landbouw. Door de invoering van nieuwe wettelijke regels sinds 2015 is het aantal agrarische zaken sterk gestegen en is de behandelingstijd veel langer geworden.

Met het inschakelen van juridische medewerkers van de Raad van State, de Centrale Raad van Beroep en de rechtbank Amsterdam moet de doorlooptijd verkort worden. Ook zullen in meervoudige Kamers (met tenminste drie rechters) uitspraken worden gedaan om vervolgens in enkelvoudige zittingen (met één rechter) vergelijkbare zaken af te doen.

Het doel is dat er dit jaar 500 zaken worden afgehandeld over onder meer betalingsrechten aan boeren, de vergroeningsbetaling, graasdierpremie en steun voor jonge landbouwers. Het CBB is de hoogste bestuursrechter in Nederland op het gebied van het sociaaleconomisch bestuursrecht. In veel gevallen oordeelt het College als eerste en hoogste bestuursrechter, in een aantal gevallen oordeelt het College in hoger beroep.

Tekst: Lauk Bouhuijzen

Beeld: Agrio archief

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Den Haag

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Innovatieprijs

Aanmelding innovatieprijs 


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen