Gezocht: Innovaties voor en door pluimveehouders

Vorig jaar won Young Poultry People de Innovatieprijs Vlees. Young Poultry People is een initiatief van zes jonge gepassioneerde vleespluimveehouders die richting burgers een positief imago wil neerzetten van de vleespluimveesector door wekelijks meerdere video’s van vleespluimveehouders op Facebook en Instagram te zetten.

Eersel, dinsdag 13 februari 2018
aangepast: woensdag 14 februari 2018

De organisatie van het Pluimvee Symposium is net als eerdere jaren op zoek naar innovaties voor de pluimveesector. De jury zoekt naar innovaties van pluimveehouders die een inspirerend voorbeeld zijn voor collega-ondernemers. Dat kunnen door pluimveehouders zelfontwikkelde vernieuwingen zijn, maar ook innovaties die samen met het bedrijfsleven tot stand zijn gekomen.

De jury ziet innovaties zeer breed: van marktconcept tot strooiselbehandeling, van samenwerkingsvorm tot ketenintegratie. Iedere innovatie die bijdraagt aan een positieve ontwikkeling van de pluimveesector maakt kans om te winnen. Het moeten voorbeelden zijn waar de pluimveesector verder mee aan de slag kan. Goede innovaties kunnen natuurlijk ook slimme combinaties van ‘oude dingen’ zijn.

Vorig jaar won de leghennenstal voor onderwijs en onderzoek van Aeres Hogeschool Dronten de Innovatieprijs Leg en won Young Poultry People de Innovatieprijs Vlees. Young Poultry People is een initiatief van zes jonge gepassioneerde vleespluimveehouders die richting burgers een positief imago van de vleespluimveesector willen neerzetten door wekelijks meerdere video’s van vleespluimveehouders op Facebook en Instagram te plaatsen.

De bezoekers van het Pluimvee Symposium op woensdag 16 en donderdag 17 mei in Eersel bepalen wie er wint. Aanmelden van innovaties kan tot en met 5 april via www.pluimveeweb.nl.

Vorig jaar won de leghennenstal voor onderwijs en onderzoek van Aeres Hogeschool Dronten de Innovatieprijs Leg.

Tekst: Robert Ellenkamp

Beeld: Ellen Meinen

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Eersel

Gerelateerd op dossier Pluimveesymposium

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Innovatieprijs

Aanmelding innovatieprijs 


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen