Groninger actievoerders toch in Den Haag

Den Haag, vrijdag 2 februari 2018

De actievoerende boeren uit Groningen zijn toch op het Malieveld in Den Haag geweest. Aanvankelijk wilde burgemeester Paulien Krikke de trekkers van de boeren uit het centrum van de regeringsstad weren om een verkeerschaos te voorkomen, maar uiteindelijk werd besloten dat twee trekkers de boeren naar het Binnenhof mochten begeleiden.

De boeren krijgen tijdens de protesten bijval uit verschillende hoeken. Itse Spilker uit Den Haag: „Wij verstoken een hoop gas met z’n allen en de Groningers zijn daar de dupe van. We gebruiken Groningen als een soort wingewest. We pompen er een hoop gas uit en er komt een hoop geld beschikbaar maar niet voor de Groningers.”

Francoise Hart: „De NAM, Shell en ExxonMobil moeten verantwoording nemen en kappen met die rechtszaak en de schade vergoeden. Dat moet iedereen. Als ik bij jou een deuk in je auto rij, dan moet ik dat ook vergoeden.”

Afhandeling van de schade

Frank Futselaar is Tweede Kamerlid voor SP en woordvoerder landbouw natuur en visserij voor de partij: „Het is nu zaak dat de afhandeling van de schade eerlijk gebeurt. Ook voor de agrarische achterban die hier staat. Ik verwacht dat die er gaat komen als je genoeg druk zet. Ik denk ook dat als je met een paar trekkers door de stad rijdt dat sommige mensen beginnen te slikken.”

André van der Schans is melkveehouder uit Bedum: „Ze laten je gewoon bungelen aan een touwtje net zo lang totdat jij kapot gaat als bedrijf.” Berend-Jan Westerijk is akkerbouwer en mede-organisator van de protestactie: „De maat is nu vol.”

 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
De actievoerende boeren uit Groningen op weg naar het Malieveld in Den Haag.

De actievoerende boeren uit Groningen op weg naar het Malieveld in Den Haag.

Op het Mailieveld lieten demonstranten uit onder andere Den Haag die de boeren kwamen ondersteunen een spandoek zien. Voor hen is nu de maat vol.

Op het Mailieveld lieten demonstranten uit onder andere Den Haag die de boeren kwamen ondersteunen een spandoek zien. Voor hen is nu de maat vol.

De actievoerende Groningse boeren trokken ook naar het binnenhof in Den Haag.

De actievoerende Groningse boeren trokken ook naar het binnenhof in Den Haag.

De actievoerende boeren bezochten de Tweede Kamer ook.

De actievoerende boeren bezochten de Tweede Kamer ook.

Tekst: Stefan Buning & Joyce Kuster

Beeld: Joyce Kuster

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Den Haag

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen