Pluimveehoudster Nicky Corts wint Vrouw in de Media Award

De biologische pluimveehoudster Nicky Corts is uitgeroepen tot Vrouw in de Media van 2017 in provincie Drenthe.

Havelte, woensdag 7 februari 2018

De biologische pluimveehoudster Nicky Corts is uitgeroepen tot Vrouw in de Media van 2017 in provincie Drenthe. De boerin uit Havelte werd genomineerd voor de award, door de organisatie Vaker in de Media en sprekersbureau Zij Spreekt.

Met 60 procent van de stemmen won Corts overtuigend. Ze kwam het afgelopen jaar in de landelijke media, omdat zij collega’s tijdens de fipronilcrisis een hart onder de riem stak. „Als je je op dat moment niet laat horen, dan zet je een heel verkeerd beeld neer”, zei Corts eerder in een interview met Veldpost. „Je kan je stil houden, maar dan gaan er allerlei dingen rondzingen.” Varkenshouder Sabine Grobbink, uit Barger-Compascuum eindigde met 17 procent van de stemmen op de tweede plaats.

Inmiddels is ze met haar blogs, boek, coachtraject én businesspresentaties uitgegroeid tot communicatiespecialiste, die anderen helpt bij promotie. „Ik coach mannen en vrouwen, maar je merkt dat toch vooral de vrouwen moeite hebben met het zoeken van aandacht voor hun bedrijf.” Want volgens Corts is het wel belangrijk, dat ook vrouwen naar voren treden, bijvoorbeeld in de media. „Vrouwen die gaan ondernemen moeten zichtbaar worden, maar ze zijn vaak te bescheiden en vinden het eng. Als je dan ook niet zo gevraagd wordt, dan wordt het gewoon heel erg lastig.”

Tekst: Erin Veenink

Beeld: Ellen Meinen

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Havelte

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen