Pluimveevleesproductie China daalt verder in 2018

De Chinese pluimveevleesproductie daalt dit jaar verder. De Chinese pluimveevleesmarkt heeft het moeilijk aan zowel de vraag- als de aanbodkant.

zondag 11 februari 2018

De Chinese pluimveevleesproductie daalt dit jaar verder. De Chinese pluimveevleesmarkt heeft het moeilijk aan zowel de vraag- als de aanbodkant.

Dat meldt de Amerikaanse pluimveenieuwswebsite  WattAgNet. Langs de vraagkant hebben de consumenten twijfels over het aangeboden kippenvlees, terwijl grote aankopers het land verlaten. 

Aan de productiekant zijn er nog steeds moeilijkheden om de pluimveestapel op peil te houden en om verschillende ziektes het hoofd te bieden. Daarbij zijn er nog andere productie- en marketingmoeilijkheden. Het op peil houden van het aantal (groot)ouderdieren veroorzaakte de voorbije jaren ook al problemen. Verwacht wordt dat deze problemen ook in 2018 blijven bestaan. 

Import grootouderdieren

De import van grootouderen wordt momenteel door Canada en Nieuw-Zeeland verzorgd omdat verschillende andere landen door aanwezige ziektes zoals vogelgriep niet meer mochten leveren aan China. Maar ondanks het feit dat de import uit Canada en Nieuw-Zeeland is gestegen, zijn ze niet in staat om de grootouderdierenstapel tot op het vroegere peil te brengen. China probeert nu ook zelf zijn eigen fokkerijmateriaal aan te leggen. 

Verder kampen pluimveehouders nu ook met het probleem van de ‘verboden zones’ die China heeft opgericht. In deze gevoelige gebieden wordt vooral naar de omgeving gekeken en wil men de vervuiling van land en water reduceren. Bedrijven die in deze gevoelige gebieden liggen moeten ofwel stoppen ofwel een nieuwe locatie zoeken. 

Tekst: Pluimvee & Tom Schotman

Beeld: Agrio archief

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens