Steun voor uitbreidingsplan vleeskuikenhouder in Terwolde

Terwolde, zaterdag 10 februari 2018

De familie Kluin in Terwolde mag waarschijnlijk groeien van 88.000 naar 152.00 vleeskuikens. Een ruime raadsmeerderheid stemde afgelopen week in met het voorstel een 'verklaring van geen bedenkingen' af te geven voor een omgevingsvergunning, schrijft dagblad De Stentor.

„Ondernemers in het buitengebied moeten helaas uitbreiden om levensvatbaar te blijven. De burger wil het liefst in de winkel een zo’n goedkoop mogelijk product. Dit maakt schaalvergroting noodzakelijk”, zei Rein Hazelaar namens Gemeente Belangen. 

„Er zijn domweg geen gronden op basis waarvan we dit verzoek tot uitbreiding zouden moeten weigeren”, zei wethouder Arjen Lagerweij. „Wij snappen als college ook de zorgen van de buurt. Vandaar ook dat we met de buurt een open dialoog willen aangaan over wat er speelt en wat hier mogelijk nog kan gaan spelen.”

Lees meer op de website van De Stentor

Tekst: Tom Schotman & De Stentor

Beeld: Ellen Meinen

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen