Storteboom wil op termijn meer kuikens slachten in Kornhorn

2 Sisters Storteboom wil het aantal slachtingen van vleeskuikens in haar slachterij in het Groningse Kornhorn op termijn uitbreiden van 245.000 naar 440.000 per dag.

Kornhorn, dinsdag 13 februari 2018
aangepast: donderdag 15 februari 2018

2 Sisters Storteboom wil het aantal slachtingen van vleeskuikens in haar slachterij in het Groningse Kornhorn op termijn uitbreiden van 245.000 naar 440.000 per dag.

Dat schrijft het Friesch Dagblad. 2 Sisters Storteboom wil in haar slachterij Kornhorn een nieuw luchtzuiveringsysteem gaan gebruiken. Daarvoor moet onder meer een schoorsteen van vijftien meter hoogte worden neergezet. 

In de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor de luchtzuivering vraagt het bedrijf ook ruimte om de verwerkingscapaciteit in de toekomst te kunnen verhogen. 2 Sisters Storteboom wil het aantal slachtingen van vleeskuikens op termijn kunnen uitbreiden van 245.000 naar 440.000 per dag.

Directeur Martine Onderdijk van Storteboom laat aan het Friesch Dagblad weten dat de forse uitbreiding van de slachterij in Kornhorn nu nog niet aan de orde is. „Dat zou ook aanpassing vragen van het productieproces. En ik denk dat die verbouw ook weer vergunningsplichtig zal zijn. We vragen dit nu aan om toekomstbestendig te zijn”, zegt Onderdijk in het Friesch Dagblad

Tekst: Tom Schotman & Friesch Dagblad

Beeld: Marel Stork Poultry Processing

Deel deze pagina

Lees ook


Reacties

 • kip o loog

  kip o loog, 15-02-'18 15:23

  Die komen allemaal uit Duitsland en zijn opgestart met linco. We hebben veel concepten maar laten we nu maar eens een eerlijk concept in de markt zetten 4 X NL eerlijk en zwaar gecontroleerd vlees. Maar dat willen de slagers niet. Dan kunnen ze niet meer rommelen concept is hier in de supermarkt goedkoper dan regulier in België in supermarkt ligt, logies dat ze hier meer willen slachten.

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens