Vanaf oktober ook verwerkte kip met Tierwohl label

Het nieuwe label van de Initiatieve Tierwhol.

zaterdag 3 februari 2018

Vanaf oktober dit jaar krijgt ook vers verwerkt pluimveevlees, afkomstig van pluimveehouders die deelnemen aan de Initiatieve Tierwohl, een label van het Duitse dierenwelzijnsinitiatief.

Dat maakte het Duitse dierenwelzijnsinitiatief onlangs bekend. Vanaf april dit jaar ligt er pluimveevlees met dit label in Duitse supermarkten. En vanaf oktober dit jaar krijgt vers verwerkt pluimveevlees zoals gemarineerde kip of gepaneerde kalkoen dus ook een Tierwohl label. De financiering van de uitbreiding van het programma loopt tot eind 2020. 

De financiering is mogelijk gemaakt met de middelen van het dierenwelzijninitiatief, dat door Duitse supermarkten bijeen is gebracht en aangevuld met geld uit de Duitse pluimvee-industrie. 

1.900 pluimveebedrijven

1.900 Duitse pluimveebedrijven nemen deel aan de Initiatieve Tierwohl. Dit jaar worden ongeveer 492 miljoen vleeskuikens en kalkoenen grootgebracht volgens de richtlijnen van het dierenwelzijnsinitiatief. 

Duitse pluimveeehouders die deelnemen aan het initiatief ontvangen een meerprijs voor hun vleeskuikens of kalkoenen waar ze de extra investeringen in dierenwelzijn van kunnen betalen. Dit geld is bijeen gebracht door Duitse supermarkten. 

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Initiatieve Tierwohl

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen