Vier containers vleeskuikenmest gestolen in Ysselsteyn

Ysselsteyn, woensdag 7 februari 2018
aangepast: vrijdag 9 februari 2018

Vier containers met vleeskuikenmest zijn zondag op maandagnacht in Ysselsteyn (LB) gestolen. Vleeskuikenhouder Van Ass zette zondagavond 4 februari vier containers vol vleeskuikenmest aan de Kempkensberg in Ysselsteyn. De bedoeling was dat die maandagmorgen door Walkro, producent van grondstoffen voor de champignonteelt, zouden worden opgehaald. Toen Walkro verscheen, bleken de containers er niet meer te staan.

Een 39-jarige man uit Horst aan de Maas zit vast omdat hij betrokken zou zijn bij de diefstal. Dat schrijft dagblad De Limburger. Het dagblad vraagt zich af wie er vleeskuikenmest steelt aangezien de mest een negatieve waarde heeft. Pluimveehouders moeten er voor betalen om er vanaf te komen. 

LTO/NOP voorzitter Eric Hubers heeft geen verklaring voor de diefstal. „Het kan toch niet waar zijn, dit is totaal onzinnig”, is zijn eerste ­reactie. 

De (ijzer)waarde van de containers kan het ook niet zijn, zegt Harold Kraaijvanger van Walkro. Die containers leveren volgens hem nauwelijks wat op. Je houdt al helemaal niets over als je groot materieel moet inhuren om de mestcontainers mee te kunnen nemen. Want vier containers van 20 ton oppikken, dat doe je niet zomaar even. Dat duidt op een zorgvuldig voorbereide criminele daad.

Diefstal op facebook gezet

Walkro neemt de diefstal zeer hoog op. Kraaijvanger heeft maandagmorgen de diefstal meteen op Facebook gezet. De enorme reuring die vervolgens ontstond, leidde ertoe dat een mesthandelaar zich bij hem meldde met de mededeling: „Ik heb iets wat jij zoekt.” De containers werden op diens aanwijzing leeg teruggevonden, twee op een bospad in America en twee bij een mestverwerker in Grubbenvorst.

Dat betekent dat er ergens nog 80 kubieke meter vleeskuikenmest moet rondslingeren. Intussen zit Kraaijvanger nog met een groot aantal vragen. Hoe kan het dat Van Ass niks heeft gemerkt van de diefstal? Van Ass weigert commentaar tegenover dagblad De Limburger. En hoe komen twee gestolen containers bij een bedrijf in Grubbenvorst terecht? Is de tipgever echt ingeseind over de containers of is de man zelf betrokken bij de diefstal?

Vragen waarop de politie antwoord hoop te krijgen van een 39-jarige verdachte uit Horst aan de Maas. Hij zit vast omdat hij betrokken zou zijn bij de diefstal, schrijft dagblad De Limburger.

Tekst: Tom Schotman & De Limburger

Beeld: Walkro

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Ysselsteyn

Reacties

 • Leo

  Leo, 07-02-'18 15:46

  zwarte mest natuurlijk een gewild product,en het slachtoffer blijft zonder geldig vervoersbewijs met een flinke kater achter.

 • Reynaer

  Reynaer, 09-02-'18 14:35

  Wellicht voor de wietteelt? Of zoiets dergelijks. Das volop aan de gang in de Brabantse en Limburgse Peel

 • Kippenfan

  Kippenfan, 09-02-'18 20:22

  Nou , als ze dan 4 containers hennepstrooisel terugleveren na de teelt dan is t rendabel !

  Maar t kan maar zo , als ze t maar niet onder de kuikens vandaan harken , dan krijgt de mester een probleem met NVWA...

  Kippenfan

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen