Knobbelzwanen gestorven aan vogelgriep in Engeland

Zeven knobbelzwanen die toebehoren aan koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk zijn waarschijnlijk gestorven door vogelgriep.

maandag 5 februari 2018
aangepast: dinsdag 6 februari 2018

Zeven knobbelzwanen die toebehoren aan koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk zijn waarschijnlijk gestorven door vogelgriep. Volgens de Britse krant The Sun stierven de zwanen aan de H5N6-variant.

De knobbelzwanen maakten deel uit van een groep in Windsor, waar een van de officiële residenties van de Britse koninklijke familie is gelegen. De Britse autoriteiten doen onderzoek naar de uitbraak in Windsor en verwachten begin volgende week de resultaten.
 
Gevreesd wordt dat het virus zich verder verspreidt. Dit jaar zijn in Groot-Brittannië 75 gevallen van vogelgriep ontdekt.

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Ellen Meinen (archief Agrio)

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier Vogelgriep

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.Thema-avond Pluimveeweb

Woensdag 14 februari en 21 februari vinden de Pluimveeweb thema-avonden “Diergezondheid” plaats. Op 14 februari voor vleeskuikenhouders in het Arcus gebouw in Meppel. Op 21 februari voor leghennenhouders in het Citaverde College in Horst. De avond start met een praktijkworkshop gevolgd door het praktijkverhaal van een collega pluimveehouder. Tijdens het laatste onderdeel van het formele programma zullen de themapartners aan de hand van diverse stellingen in discussie gaan met de bezoekers. De avond wordt afgesloten met een drankje en kiphapje..                

Highlights vleeskuikens & leghennen