Oplossing bij pootbeschadigingen

Oplossing bij pootbeschadigingen

dinsdag 6 februari 2018

Wanneer bij leghennen de huid van de poten beschadigt kan dit leiden tot uitval. Met name bij witte leghennen kan de huid gemakkelijk beschadigen. Het is daarom belangrijk om huidproblemen op tijd de signaleren om verdere schade te voorkomen.

Beschadigde poten zijn droog en schilferig. Ook zien de schubben er vaak afwijkend uit. Met hun snavels verergeren de hennen de beschadiging. Als gevolg kunnen er ontstekingen ontstaan. Wanneer een poot dusdanig beschadigd raakt kan de hen niet meer soepel bewegen. Dit kan tot uitval leiden. Meestal liggen er andere oorzaken dan systeemschade ten grondslag aan dit probleem. Stress maakt het voor de hen lastiger om van de tenen af te blijven.

Tenenpikken tegengaan

Verschillende factoren kunnen een bijdrage leveren aan het verminderen van het pikken aan de tenen. Licht- en klimaatregeling kunnen het tekenpikken verminderen. Ook kan voer een bijdrage leveren. Wanneer u droge handen krijgt zult u uw handen insmeren met handcrème. Bij hennen werkt dit vergelijkbaar. Met de juiste vetten en oliën in het voer wordt de huid weer soepel gemaakt. Hierdoor raakt de huid minder snel geïrriteerd waardoor de ze minder aan hun tenen zitten. 

Flora

Een goede oplossing voor de droge huid is de Flora-reeks van AR (AgruniekRijnvallei). Deze extra veilige reeks voeders zijn samengesteld uit grondstoffen die belangrijke oliën en vetten bevatten. Deze oliën en vetten ondersteunen de huid waardoor huidproblemen genezen en voorkomen kunnen worden. Bovendien bevat de Flora-reeks een specifiek vetzuurpatroon dat een maximale ondersteuning biedt tijdens de start van de leg en de opfok.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het voorkomen van pootproblemen bij uw leghennen? Neem dan gerust contact op met AR pluimveespecialist Ardwin Jochemsen, 06-21896339 of a.jochemsen@argroep.nl.

Gerelateerde artikelen
Tips voor het houden van onbehandelde hennen
Zo doet u dat: onbehandelde hennen managen

Tekst: Ardwin Jochemsen

Deel deze pagina


Zuiver Voer.

Zuiver Voer is voer met pure grondstoffen die ieder op hun eigen, specifieke manier bewerkt worden en een gegarandeerde voederwaarde hebben. De zuivere grondstoffen die wij verwerken zijn uitsluitend veilig en voor pluimvee goed verteerbare grondstoffen. Daarnaast voegen we essentiële vitaminen, mineralen en eiwitten aan het voer toe. Met behulp van de juiste structuur worden nutriënten goed opgenomen in de kip. Dit verhoogt de natuurlijke weerstand en zorgt voor een betere vertering. Het resultaat: maximaal presterende hennen.

Klik hier voor meer informatie over Zuiver Voer


Stel hier uw vraag


Contact

Klik hier voor onze contactgegevens specialisten pluimvee


Agenda

Klik hier voor een actueel overzicht


Social media


Specialismes

Highlights vleeskuikens & leghennen