Huna Pluimvee wint de Cobb Champion Award 2016

Tore Mercan reikt de Cobb Champion Award uit aan Huna Pluimvee

woensdag 2 augustus 2017
aangepast: donderdag 3 augustus 2017

Voor een fokbedrijf is het genereren en verzamelen van data van cruciaal belang om de doelstellingen wat betreft genetische vooruitgang te kunnen behalen. Het continue meten en monitoren van de technische diergegevens op het basisfokbedrijf in Herveld vormt de basis voor de selectie van de zuivere lijnen welke uiteindelijk het commerciële vleeskuiken zullen gaan vormen.

Naast deze data uit de top van de fokpiramide is het voor Cobb ook belangrijk om te monitoren hoe de eindproducten presteren in het commerciële veld onder verschillende praktijk en markt omstandigheden. Het verzamelen en verwerken van deze gegevens is dan ook een belangrijke taak van het technische team van Cobb.

Deze gegevens op individueel koppel niveau vormen ook de basis voor de Cobb Champion Award waarmee Cobb haar waardering wil laten blijken aan de eindgebruikers van het Cobb vleeskuiken. Om de verschillen tussen markten en landen zoveel mogelijk gelijk te trekken wordt deze ranking gemaakt op basis van het Europese Productie getal (EPEF).  

Een van de 3 bedrijven die dit jaar deze award mochten ontvangen is het Nederlandse vleeskuiken bedrijf Huna Pluimvee BV van de fam. Van den Hurk. Met een EPEF van 443 namen zij de tweede plaats in achter Mr. Janzen uit Duitsland (EPEF 459) en voor Chicken Kingdom uit Rusland (EPEF 429). In 39 dagen behaalde hun Cobb vleeskuikens een eindgewicht van 2,68 kg (68,8 gram groei per dag) met een uitval van 2,88 % en een voederconversie van 1,51. De eendagskuikens waren afkomstig van Probroed en het vleeskuikenvoer van Coppens Diervoeding. 

Onlangs namen Elvera en Patrick van den Hurk, tijdens het afsluitende diner van de European Technical School (ETS) in Harderwijk, deze award in ontvangst uit handen van Tore Mercan, sales & technical director van Cobb-Europe . In een korte reactie liet Patrick van de Hurk weten aan de deelnemers van de ETS dat hij verheugd is om te zien dat Cobb weer terug is in de Nederlandse markt.

Deel deze pagina


Contact

Kantoor Cobb Europe

Koorstraat 2

5831 GH Boxmeer

Telefoon: +31 485 562130 


Contactpersonen


Social Media

Highlights vleeskuikens & leghennen