Familie Smulders super tevreden met de behaalde resultaten

Ulicoten, woensdag 3 januari 2018

In het Brabantse Ulicoten heeft de familie Smulders een leghennen bedrijf met 60.000 voliérekippen, verdeeld over twee stallen. Onlangs nam Ronnie, samen met zijn vrouw Marlou, het bedrijf over van zijn ouders Jan en Julia. Zij zetten een stapje terug om de jongere generatie het bedrijf verder te laten ontwikkelen.

Voor de laatst afgesloten koppel hennen kochten Ronnie en Marlou een gedeelte LSL Classic en voor de kleinere stal werd er voor het eerst H&N Super Nick ingezet. De behaalde resultaten waren in beide stallen erg goed. 

De koppels zijn aangehouden tot en met een leeftijd van 96 weken. Ronnie en Marlou behaalden per opgezette hen een resultaat van 477 eieren (30,83 kg) en een cumulatieve voederconversie van 1,97. De maximale eimassa werd bereikt in week 56, namelijk 63 gram. Op dat moment was het leg percentage 95,8% en het eigewicht 65,7 gram. De cumulatieve uitval was op 96 weken 8,22%. Op een leeftijd van 82 weken zat de uitval nog maar op 4,11%. Een zeer mooi resultaat!

Ronnie en Marlou sturen bewust op zware eieren.  De eieren worden afgezet via Global Food Group en het het voer komt van Global Feed Mill. Ronnie: “Een voordeel hiervan is dat we geen VLOG-voer hoeven te voeren. Naar onze mening is met normaal KAT-voer makkelijk betere technische resultaten te behalen.” De eieren worden verkocht op NOP-basis.

Momenteel is de nieuwe koppel alweer volop in productie. De nieuwe koppel is begin juni opgezet en inmiddels 37 weken oud. Ook dit koppel produceert weer prima met een legpercentage van 97-98%. 

Leuk detail is dat de broers van Ronnie, Mark en Roy, een eigen robot ontwikkelden voor het familiebedrijf om de eieren op pallets te stapelen. Wat voor sommigen onmogelijk lijkt was voor hun een “eitje”. Ook zorgden zij voor de besturingskasten (hardware en software) voor de nieuwe stallen. 

Tekst: Petra Lemmers

Deel deze pagina


Verkoop teamContactgegevens

Global Feed Mill
0495 526452
info@globalfeedmill.eu
www.globalfeedmill.eu
Koenderstraat 9
6003PR Weert

Global Food Group
0495 632030
info@globalfoodgroup.eu
www.globalfoodgroup.eu
Koenderstraat 9
6003PR Weert


Social media

Highlights vleeskuikens & leghennen