Pluimvee columns

In Pluimvee Columns geven pluimveehouders en deskundigen hun visie op ontwikkelingen binnen de pluimveehouderij.


Harry Ketels

Portrait foto Harry Ketels

Harry Ketels is pluimvee- en varkenshouder in Didam met een varkenstak  tijdelijk in rust vanwege het Besluit Huisvesting Ammoniak. De pluimveetak is geactualiseerd en ingericht specifiek voor moederdieren van traag groeiende  vleeskuikens. Hij was jarenlang als bestuurder actief in de branches mest, veevoeder en belangenbehartiging. Voor Pluimveeweb.nl bekijkt hij met een kritische bril de ontwikkelingen rond actuele onderwerpen.

Lees columns


Hugo Bens

Portrait foto Hugo Bens

Hugo (49) Bens heeft samen met zijn vrouw Rianne (46) een leghennenbedrijf in het Brabantse Haps met ongeveer 110.000 scharrelleghennen. Sinds 2011 is Hugo Bens vakgroepvoorzitter pluimveehouderij bij de ZLTO en bestuurslid van de vakgroep LTO/NOP. Bens schrijft regelmatig een column voor Pluimveeweb.nl.  

Lees columns


Huub Fransen

Portrait foto Huub Fransen

Huub Fransen (1971) is de vierde generatie uit een molenaarsfamilie. In het dagelijks leven is hij directeur en eigenaar van mengvoerbedrijf Fransen Gerrits. Hij heeft een gezin met drie kinderen en is woonachtig in het Brabantse Erp. Naast zijn dagelijkse werk is hij bestuurlijk actief binnen de mengvoederbranche in ondermeer Nevedi en PDV. 

Lees columns


Leo Coumans

Portrait foto Leo Coumans

Leo Coumans is sinds 1993 biologische legpluimveehouder in het Brabantse Someren-Heide. Hij houdt 12.000 biologische leghennen, die hij zelf op zijn bedrijf opfokt. Hij schrijft vanaf maart 2016 regelmatig een column voor Pluimveeweb.nl.  

Lees columns


Marcel Kuijpers

Portrait foto Marcel Kuijpers

Pluimveehouder Marcel Kuijpers is samen met zijn broer Cor en zijn neven Jan en Joris eigenaar van Kuijpers Kip. Ze houden vleeskuikens en vleeskuikenouderdieren. Kuijpers Kip is één van de initiatiefnemers van het Nieuw Gemengd Bedrijf in het Noord-Limburgse Grubbenvorst. Zij willen binnen dat bedrijf een vermeerderingsbedrijf, 960.000 vleeskuikens en een pluimveeslachterij realiseren. Binnen het Nieuw Gemengd Bedrijf willen meerdere bedrijven gaan samenwerken om de reststromen via een bio-massacentrale  te verwerken tot waardevolle producten.

Lees columns


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje