Overig nieuws

Is er ruimte voor groei in vleeskuikenconcepten?

Meppel, maandag 27 maart 2017

De afgelopen jaren schakelden veel vleeskuikenhouders om naar een concept. Maar is er ruimte voor groei in vleeskuikenconcepten? En in welke concepten?

'Leuke bijverdiensten met eigen kipconcept'

Meppel, maandag 27 maart 2017

Familie Van Bommel verkoopt het vlees van haar eigen scharrelvleeskuikens sinds een jaar onder de eigen merknaam Oma’s Kip.

'Mogelijk lagere vleeskuikenprijzen door Chinese importban'

dinsdag 21 maart 2017

De Chinese importban op Braziliaanse kip- en rundvlees heeft eerder een negatief effect op de Nederlandse vleeskuikenprijzen dan een positief effect.

Plukon neemt meerderheidsbelang in Poolse slachterij

Wezep, vrijdag 17 maart 2017

Plukon Food Group heeft donderdag 16 maart een meerderheidsbelang genomen in de nieuwe vleeskuikenslachterij van de Poolse pluimveevleesverwerker Wyrebski.

Aandeel kip met keurmerk stijgt met 20 procent in supermarkt

dinsdag 14 maart 2017

Vorig jaar is het aandeel van de supermarktomzet van kip met een welzijnskeurmerk met 20 procent gestegen ten opzichte van 2015.

'Vleeskuikenprijzen onder druk door Poolse concurrentie’

dinsdag 28 februari 2017

De Nederlandse vleeskuikenprijzen stonden het afgelopen half jaar onder druk door het stijgende aanbod van goedkope Poolse kip in Duitsland en Engeland.

Rabo: 'Vooruitzichten vleeskuikensector gematigd positief'

dinsdag 28 februari 2017

De verwachtingen voor de Nederlandse vleeskuikenhouderij voor de eerste helft van 2017 zijn volgens de Rabobank gematigd positief.

De bezoekers waren het gedeeltelijk eens met de stelling van ABZ Diervoeding dat de verteerbaarheid van eiwit belangrijk is voor darmgezondheid.

'Extra aandacht voor darmgezondheid komt na darmproblemen'

Barneveld, donderdag 23 februari 2017

De bezoekers waren het gedeeltelijk eens met de stelling van ABZ Diervoeding dat de verteerbaarheid van eiwit belangrijk is voor darmgezondheid.

De meeste leghennenhouders schenken pas extra aandacht aan darmgezondheid wanneer hun hennen darmproblemen hebben gehad.

'Ontworm niet iedere zes weken maar doe eerst sectie'

Barneveld, donderdag 23 februari 2017

Een leghennenhouder moet niet standaard iedere zes weken ontwormen omdat hij dat nou eenmaal gewend is, maar sectie laten doen.

Braaksma controleert darmgezondheid door wekelijkse sectie

Barneveld, donderdag 23 februari 2017

Dries Braaksma is extra alert op darmgezondheid van zijn leghennen en knipt daarom minstens één keer per week hennen open om sectie te verrichten.

Deel deze pagina


Thema-avond Pluimveeweb

Op woensdag 28 juni vindt de Pluimveeweb thema-avond voor leghennennhouders plaats bij Pater van den Elsenhuis te Handel. De avond zal in het teken staan van het onderwerp Voeding. De avond start met een praktijkworkshop gevolgd door het praktijkverhaal van een collega pluimveehouder. Tijdens het laatste onderdeel van het formele programma zullen de themapartners aan de hand van diverse stellingen in discussie gaan met de bezoekers. De avond wordt afgesloten met een drankje en kiphapje.                         


Themapartners Voeding

Highlights vleeskuikens & leghennen