Inhoud

Thema-avond ‘Fokkerij en Broederij’ voor vleeskuikenhouders

WEGENS HET BEREIKEN VAN HET MAXIMALE AANTAL DEELNEMERS IS AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK.

Op woensdag 18 oktober organiseert Pluimveeweb de thema-avond ‘Fokkerij en Broederij’ in Handel. De avond is speciaal voor vleeskuikenhouders. U wordt vanaf 19.15 uur ontvangen met koffie of thee bij het Pater van den Elsen Huis in Handel*. Het programma start met een praktijkworkshop. Daarna gaat u luisteren naar het praktijkverhaal van een collega pluimveehouder. Tijdens de stellingencarrousel gaat u, na een korte pitch van de specialisten, aan de hand van een stelling in gesprek met de andere bezoekers.                                 

Programma:

19.15 - 19.30 uur 
Ontvangst met koffie of thee.

19.30 - 20.15 uur 
Praktijkworkshop “Early feeding” door Erwin Prinzen van broedmachinefabrikant Pas Reform.

20.15 - 21.00 uur
Praktijkverhaal door vleeskuikenhouder Patrick Wetemans. Op hun thuislocatie in het Limburgse Kelpen-Oler houden ze 200.000 reguliere vleeskuikens in vijf stallen en op hun tweede locatie in het nabijgelegen Baexem 120.000 trager groeiende vleeskuikens in drie stallen. Hij gaat uitgebreid vertellen over hun ervaringen met het houden van zowel reguliere als trager groeiende vleeskuikens, de verschillen, de overeenkomsten, tegen welke problemen ze aanlopen en welke invloed dit heeft op de technische resultaten.

21.00 - 22.00 uur
Stellingencarrousel: Aan de hand van een door Pluimveeweb geponeerde stelling op gebied van Fokkerij en Broederij gaat u in gesprek met uw collega’s. Dit onder leiding van de themapartners Aviagen, Cobb en Hubbard.

22.00 uur - 24.00 uur 
Napraten en netwerken onder genot van drankje met eihapje.

De deelname en catering zijn gratis voor pluimveehouders en wordt u aangeboden door Pluimveeweb, Pater van den Elsenhuis en de themapartners.

WEGENS HET BEREIKEN VAN HET MAXIMALE AANTAL DEELNEMERS IS AANMELDEN NIET MEER MOGELIJK.

Voor meer informatie over deze avond kunt u contact opnemen met de organisatie via: thema-avond@pluimveeweb.nl of 0314 – 62 64 35.


*Adres locatie: Pater van den Elsenhuis, Fuik 19, 5423 VT Handel. 

Deel deze pagina


Thema-avond Pluimveeweb

Op woensdag 18 oktober vindt de Pluimveeweb thema-avond Fokkerij en Broederij voor vleeskuikenhouders plaats bij het Pater van den Elsen Huis. De avond zal in het teken staan van het onderwerp Fokkerij en Broederij. De avond start met een praktijkworkshop gevolgd door het praktijkverhaal van een collega pluimveehouder. Tijdens het laatste onderdeel van het formele programma zullen de themapartners aan de hand van diverse stellingen in discussie gaan met de bezoekers. De avond wordt afgesloten met een drankje en kiphapje.                         


Themapartners Fokkerij

logo van Aviagen
logo van Cobb
logo van Hubbard