Inhoud

Thema-avond ‘Huisvesting’ voor vleeskuikenhouders

Op woensdag 6 september organiseert Pluimveeweb de thema-avond ‘Huisvesting’ in Meppel. De avond zal in het teken staan van het oplossen van klimaatproblemen en is gericht op vleeskuikenhouders. U wordt vanaf 19.15 uur ontvangen met koffie of thee bij Terra MBO in Meppel*. Het programma start met een praktijkworkshop. Daarna gaat u luisteren naar het praktijkverhaal van een collega pluimveehouder. Tijdens de stellingencarrousel gaat u, na een korte pitch van de specialisten, aan de hand van een stelling in gesprek met de andere bezoekers.                                 

Programma:

19.15 - 19.30 uur 
Ontvangst met koffie of thee.

19.30 - 20.15 uur 
Workshop ‘Klimaatproblemen in vleeskuikenstallen’: Klimaatspecialist William de Koning van Veko Ventilatie gaat in op ventilatiefouten in vleeskuikenstallen en hoe deze te voorkomen en verhelpen zijn.

20.15 - 21.00 uur
Praktijkverhaal door vleeskuikenhouder Jan Sol uit het Noord-Hollandse Middenmeer. Sinds de opening in maart 2014 houdt de familie Sol al ruim drie jaar lang antibioticavrij reguliere vleeskuikens in hun Patiostal. Tijdens de thema-avond ‘Huisvesting’ vertelt hij uitgebreid over hun ervaringen met het houden van reguliere vleeskuikens in hun Patiostal. Ook legt hij uit hoe ze samen met Vencomatic de klimaatproblemen in de Patiostal hebben opgelost en welke invloed dit heeft gehad op de technische resultaten.  

21.00 - 22.00 uur
Stellingencarrousel: Aan de hand van een door Pluimveeweb geponeerde stelling op gebied van Huisvesting gaat u in gesprek met uw collega’s. Dit onder leiding van de themapartners Hato Agricultural Lighting, Impex Barneveld, Smits Agro - Stalverwarming.nl en TPI Polytechniek.

22.00 uur - 24.00 uur 
Napraten en netwerken onder genot van drankje met eihapje.

De deelname en catering zijn gratis voor pluimveehouders en wordt u aangeboden door Pluimveeweb, Terra MBO Meppel en de themapartners.

Klik hier om u aan te ​melden

Voor meer informatie over deze avond kunt u contact opnemen met de organisatie via: thema-avond@pluimveeweb.nl of 0314 – 62 64 35.


*Locatie: Terra MBO, Werkhorst 56, 7944 AV Meppel. 

Deel deze pagina


Thema-avond Pluimveeweb

Op woensdag 6 september vindt de Pluimveeweb thema-avond voor vleeskuikenhouders plaats bij Terra MBO te Meppel. De avond zal in het teken staan van het onderwerp Huisvesting. De avond start met een praktijkworkshop gevolgd door het praktijkverhaal van een collega pluimveehouder. Tijdens het laatste onderdeel van het formele programma zullen de themapartners aan de hand van diverse stellingen in discussie gaan met de bezoekers. De avond wordt afgesloten met een drankje en kiphapje.                         


Themapartners Huisvesting

logo van HATO Agriculture Lightning
logo van Impex
logo van Poultry Totaal
logo van TPI Polytechniek
logo van Stalverwarming.nl / Smits Agro