Inhoud

Thema-avond ‘Markt en Ondernemen’ voor leghennenhouders

gaat niet door.

De Pluimveeweb thema-avond Markt en Ondernemen, leg op woensdagavond 20 december in het Aeres MBO, Barnseweg 3, 3771 RN Barneveld wordt afgelast gezien de situatie in de sector en het daarmee gepaard gaand achterblijvend aantal aanmeldingen.

Op woensdag 20 december organiseert Pluimveeweb de thema-avond ‘Markt en Ondernemen’ in Barneveld. De avond is speciaal voor leghennenhouders. U wordt vanaf 19.15 uur ontvangen met koffie of thee bij het Aeres MBO in Barneveld*. Het programma start met een interactieve presentatie over de eiermarkt. Daarna gaat u luisteren naar het praktijkverhaal van leghennenhouder Pieter Bouw. Tijdens de stellingencarrousel gaat u, na een korte pitch van de specialisten, aan de hand van een stelling in gesprek met de andere bezoekers.                               

Programma:

19.15 - 19.30 uur 
Ontvangst met koffie of thee.

19.30 - 20.15 uur
Interactieve presentatie door Herman van Welie van Van Welie  Advies. De adviseur schetst hoe de huidige eiermarkt eruit ziet en hoe deze zich verder gaat ontwikkelen. Ook houdt hij bezoekers een spiegel voor en stelt hij hen de vraag of ze voor de juiste markt produceren en of dit bij henzelf en hun bedrijf past. 

20.15 - 21.00 uur
Praktijkverhaal door leghennenhouder Pieter Bouw uit Voorthuizen (GD). Bouw (47) houdt 180.000 bruine leghennen van drie leeftijden in vier koloniestallen en fokt deze zelf op. De leghennenhouder vermarkt net als zijn opa en vader zijn eigen eieren. Bouw vertelt uitgebreid over zijn ervaringen met het vermarkten van eieren en de voor- en nadelen hiervan.

21.00 - 22.00 uur
Stellingencarrousel: Aan de hand van een door Pluimveeweb geponeerde stelling op gebied van Markt en Ondernemen gaat u in gesprek met uw collega’s. Dit onder leiding van de themapartners.

22.00 uur - 24.00 uur 
Napraten en netwerken onder genot van drankje met eihapje.

De deelname en catering zijn gratis voor pluimveehouders en wordt u aangeboden door Pluimveeweb, Aeres MBO Barneveld en de themapartners.


Voor meer informatie over deze avond kunt u contact opnemen met de organisatie via: thema-avond@pluimveeweb.nl of 0314 – 62 64 35.


*Adres locatie: Aeres MBO, Barnseweg 3, 3771 RN Barneveld. 

Deel deze pagina


Thema-avond Pluimveeweb

Op woensdag 20 december vindt de Pluimveeweb thema-avond Markt en Ondernemen voor leghennenhouders plaats bij het Aeres MBO Barneveld. De avond zal in het teken staan van het onderwerp Markt en Ondernemen. De avond start met een praktijkworkshop gevolgd door het praktijkverhaal van een collega pluimveehouder. Tijdens het laatste onderdeel van het formele programma zullen de themapartners aan de hand van diverse stellingen in discussie gaan met de bezoekers. De avond wordt afgesloten met een drankje en kiphapje.