Video: '130 controles per dag in Nederlandse pluimveeslachterijen'
„Er vinden in Nederland maar liefst 130 controles per dag plaats in pluimveeslachterijen", zegt voorzitter Gert-Jan Oplaat van Nepluvi. Om voedselveiligheid, diergezondheid en dierenwelzijn te borgen worden in de gehele pluimveeketen controles uitgevoerd. Alle schakels in de sector voeren verplichte controles uit en leveren data aan. Op deze manier kan er op zo’n veilig mogelijke manier pluimveevlees geproduceerd worden. In deze video van Kiptv geven vleeskuikenhouder Erik van Veldhuisen uit Renswoude (UT) en productmanager Edwin Paardekooper van broederij Probroed & Sloot en voorzitter Gert-Jan Oplaat van Nepluvi uitleg.
De video is er één in een reeks van tien informatieve video’s om de Nederlandse pluimveesector onder de aandacht te brengen. De tien video’s van Kip in Nederland, dat onderdeel is van Nepluvi, dienen als sectorpromotie en bieden een kijk achter de schermen van de sector.

Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Beeld: KipinNederland
Bron: KipinNederland