
Vleeskuikenhouders Erik en Marcel Weel
Moderne ondernemers in de kop van Noord-Holland

De broers Weel zijn opgegroeid in een ondernemend gezin. Hun vader, inmiddels 79 jaar oud, legde de basis en denkt nog elke dag mee. Erik en Marcel vullen elkaar goed aan. Marcel is dagelijks in de stallen te vinden en Erik houdt zich voornamelijk bezig met de cijfers. “Dit is alweer de 77ste ronde in deze stallen” zegt Erik. Naast zijn werk op het vleeskuikenbedrijf is hij ook eigenaar van een bioscoop in het dorp. Een opvallende combinatie, die vooral laat zien dat Erik echt ondernemend is.
Slimme techniek vraagt scherpte
De vleeskuikenhouderij van de broers is grotendeels geautomatiseerd en wordt zorgvuldig preventief onderhouden. Per ronde komen er twee of drie mensen om alles na te lopen. Hoewel de techniek veel werk uit handen neemt, vraag het systeem om nauwkeurigheid. “Als het systeem het niet doet op het moment dat het moet, ben je te laat. We proberen elke ronde weer een stapje beter te worden. Soms gaat de focus er even af en dan zet Hendrik Veldema, onze vleeskuikenspecialist, mij weer op scherp.”
