Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Dossiers
  • Video & foto
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsEconomie‘Omvang geknoei met vlees verontrustend’

‘Omvang geknoei met vlees verontrustend’

In Nederland is een gebrek aan ethisch besef bij producenten van vlees en vleesproducten. Dat zegt Harry Paul, de inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), vandaag in het Financiële Dagblad.

De hoogste voedselinspecteur van Nederland zegt in het interview. De grens opzoeken en zorgen dat je niet gepakt wordt, wijst op normvervaging. Het heeft tot een aantal ernstige ontsporingen geleid, en levert ook forse risicos op voor de nabije toekomst.

Voedselschandalen

Afgelopen jaar is Nederland opgeschrikt door een aantal voedselschandalen. Het meeste aandacht ging uit naar het paardenvleesschandaal waar paardenvlees als rundvlees werd verkocht. Ook was er commotie rond een tv-uitzending van Zembla waar gesuggereerd werd dat er in varkensslachterijen sprake is van vlees met sporen van ontlasting.

Daarnaast wijst Paul op zaken met overmatig antibioticagebruik en toedienen van verboden groeihormonen.

Meer respect

Ondanks de schandalen zegt Paul dat het voedsel in Nederland nog steeds veilig is. Maar de incidenten die we tegenkomen, wijzen op een grootschaligheid die verontrustend is.

Volgens hem moet er meer respect komen voor dieren, ook al leidt dat tot een lagere productie en een daling van de Nederlandse voedselexport. Nu hollen we met elkaar achter de incidenten aan. Misschien moeten we een tandje terug in de hoeveelheid voedsel die we fabriceren.

Tekst: Ruben van Boekel

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Dossiers
  • Video & foto
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top