Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsEconomieAmerikaanse consument zoekt nutritionele voordelen van vleesproducten

Amerikaanse consument zoekt nutritionele voordelen van vleesproducten

Een nieuwe studie toont aan dat de Amerikaanse consument de nutritionele waarde van vlees en de balans die vlees brengt in het dieet enorm waardeert. Het rapport bekijkt gezondheidsparameters en welzijn door de ogen van de consumenten.

79 procent van deze mensen bevestigen dat ze bij het kopen rekening houden met de nutritionele waarde en de balans van het menu, meldt het Vlaamse Pluimvee Actueel na vertaling van een artikel van The Poultry Site. De perceptie van de nutritionele waarde verschilt wel tussen vlees en gevogelte.

Rund-, varkens- en lamsvlees wordt geassocieerd met nutriten als proteen en ijzer, gevolgd door hun rol in een uitgebalanceerde voeding die veel energie levert. Gevogelteproducten als kip en kalkoen worden eerst geassocieerd met de balans in de voeding en pas daarna met de nutriten die ze leveren en hun bijdrage tot het onderhouden van een gezond gewicht.

Bron van proteen voor het ontwikkelen, onderhouden en herstellen van spieren, vitamine B12 voor het metabolisme en mentale weerbaarheid of ijzer voor een variatie van processen in het lichaam: vlees en gevogelte zijn essentieel in een uitgebalanceerde voeding, zo bevestigt de studie. Dit wordt erkend door de Amerikaanse consumenten.

Prijs en gebruiksvriendelijkheid belangrijker

Toch blijven de prijs en de gebruiksvriendelijkheid belangrijker dan de nutritionele waarde wanneer Amerikanen vlees en gevogelte kopen. De prijs is de grootste uitdaging bij het maken van een gezonde keuze, aldus 75 procent van de ondervraagden. 50 procent van de kopers kiest regelmatig kleinere stukken vlees en 40 procent limiteert dikwijls de porties en de tweede porties.

De studie onderzocht ook de nutritionele voordelen van vlees- en gevogelteproducten. De meeste kopers blijken op zoek te gaan naar proteen in voedsel, waarbij de consumptie van vlees en gevogelte geassocieerd worden met nutriten, energie en het opbouwen van fysieke kracht. De uitdaging die ze zien is hoe sommige stukken die verondersteld worden gezonder te zijn, klaargemaakt moeten worden.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Tekst: Pluimvee Actueel, The Poultry Site

Beeld: Susan Rexwinkel

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top