Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsEconomieKuijpers Kip haalt met kookboek 8.250 euro op voor goed doel

Kuijpers Kip haalt met kookboek 8.250 euro op voor goed doel

Marcel Kuijpers van Kuijpers Kip overhandigde tijdens het Symposium Hogere Pluimveegezondheid op 20 mei in Eersel een cheque ter waarde van 8.250 euro aan Carlo en Trees van de Bilt van Stichting Medisch Werk Mumbai.

Dit is een stichting die basisgezondheidszorg faciliteert met speciale aandacht voor Aids en TBC op het platteland van India en de slums van grote steden.

Voordat Kuijpers de cheque overhandigde, gaf hij Carlo en Trees van de Bilt het eerste exemplaar van het kookboek 'Passie voor Kip', waar recepten en verhalen over het houden van kip in staan. Het kookboek is samengesteld door de familie Kuijpers en vrienden. De opbrengsten van de verkoop van het boek komen geheel ten goede aan de Stichting Medisch Werk Mumbai.

Recepten en verhalen

De familie Kuijpers houdt niet alleen veel kippen, zij geniet er ook van aan tafel. Regelmatig wordt er een nieuw recept geprobeerd en uitgewisseld. In het boek staan een aantal van deze kookidee die binnen de familie regelmatig op tafel komen.

Daarnaast staan er korte verhaaltjes en anekdotes in, die passen bij het betreffende recept of bij degene die het heeft aangeleverd voor het boek. Bovendien staat er informatie in over het bedrijf enhoe ze met dieren omgaan.

Deelnemen aan het boek

Marcel Kuijpers: Het boek heeft zichzelf geschreven, is de afgelopen weken organisch ontstaan: elke dag kwam er een idee bij! In het kookboek komt alles samen: wie we zijn, wat onze visie is en hoe we die in de praktijk brengen.

We vinden het belangrijk om op duurzame wijze te produceren. Daarbij kiezen we voor de beste balans tussen mens, dier en omgeving. Het is onze missie om betaalbaar eten te produceren voor gewone mensen. Kortom: lekker eten voor iedereen!

Bovendien bieden we de mogelijkheid om deel nemen aan het boek: bij een afname van minimaal 50 exemplaren kunnen bedrijven hun eigen verhaal en recept toevoegen. Daarmee hebben zij een mooi geschenk voor bezoekers, vrienden, klanten of personeel en ons verhaal wordt door meer mensen gelezen.

Cheque voor Stichting Mumbai

E van de verhalen in het boek gaat over India, waar Marcel Kuijpers op reis was met een gezelschap van Wageningen Universiteit om de Indiase pluimveesector in beeld te brengen. Zo ontstond het idee om een goed doel te verbinden aan het boek: de Stichting Medisch Werk Mumbai.De opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan deze stichting, die is opgericht door Carlo en Trees van de Bilt uit Heeswijk-Dinther.

Marcel Kuijpers: Het is geweldig hoe het kookboek de afgelopen weken is ontvangen. Intussen zijn er ruim 1.500 boeken besteld en ben ik bijzonder blij dat we naast het eerste exemplaar van het boek, een cheque van maar liefst 8.250 euro kunnen overhandigen.

Bestellen

Het boek is te zien via www.kipenklaar.nl/recepten. Daar is ook te vinden waar geinteresseerden het boek kunnen kopen of bestellen.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Beeld: Ingrid Zieverink

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top