Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsEconomieWageningen UR maakt lesmateriaal over voedsel en voedselbereiding

Wageningen UR maakt lesmateriaal over voedsel en voedselbereiding

Wageningen Universiteit maakt lesmateriaal over voedsel en voedselbereiding voor basisschoolleerlingen. Ook ontwikkelt de universiteit interactieve lesmodules over voedselproductie, verwerking en bereiding.

De leerlingen worden uitgedaagd een molenaar, kok of boerendochter te helpen bij het oplossen van een probleem. Ze gaan op missie. Excursies naar boerderijen en verwerkers maken deel uit van de les, vertelt een woordvoerder van Wageningen Universiteit.

Er zijn nu vier missies beschikbaar: brood, zuivel, fruit en groente. Deze worden in het voorjaar aangevuld met missies over vlees, vis, eieren en vleesvervangers, over drinken, over olie en vet en een over aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten en de moestuin.

Herkomst voedsel

Tijdens de missie leren kinderen aan de hand van vragen als: Waar komt het eten vandaan? Hoe groeit het? Hoe smaakt het? Hoe maak je het klaar? Hoe bewaar je het? En hoeveel heb je ervan nodig?

De Smaakmissies worden volledig digitaal en kosteloos aangeboden op smaaklessen.nl. Uit onderzoek blijkt dat Smaaklessen aangevuld met een Smaakmissie extra leereffect hebben, zegt een woordvoerder van Wageningen Universiteit.

Foto van Jorg Tönjes
Tekst: Jorg Tönjes

Tekst: Wageningen UR

Beeld: Susan Rexwinkel

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top