Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsEconomie‘Opbrengsten langzaam groeiende vleeskuikens beter dan regulier’

‘Opbrengsten langzaam groeiende vleeskuikens beter dan regulier’

De opbrengsten voor langzamer groeiende vleeskuikens zijn momenteel gelijk of beter in vergelijking met reguliere productie. Agrifirm verwacht echter dat het huidige voordeel binnen korte tijd zal minimaliseren.

Dat vertelden adviseurs Maarten Rupert en Wouter Kalverboer van Agrifirm in februari tijdens de studieavonden van het Gezondheidscentrum van Pluimvee (GvP) in Leeuwarden en Emmen, meldt het GvP in een persbericht.

De adviseurs stellen dat kippenvlees in het versschap van de Nederlandse supermarkten voor het einde van 2016 volledig afkomstig is van langzamer groeiende kippen. Ook de verwerkende industrie toont steeds meer interesse.

Hiermee is de decennia oude Nederlandse traditie van productiegericht produceren ten einde. Dankzij Stichting Wakker Dier en de supermarkten is consumentgerichte productie een feit geworden, zeggen de adviseurs.

Sector spitst zich op

De sector lijkt zich volgens Rupert en Kalverboer hoe dan ook te splitsen: waar de ene vleeskuikenhouder investeert om over te schakelen naar een concept met langzamer groeiende vleeskuikens, richt de ander zich op de exportmarkt.

De aanwezige vleeskuikenhouders waren er ook zeker van dat concepten niet meer verdwijnen. Rupert en Kalverboer wezen op de kansen die met de invoering van concepten ontstaan. Flexibiliteit om te produceren waar de markt om vraagt lijkt een goede strategie voor de toekomst, volgens de adviseurs.

De consument, verwerkende industrie en exportmarkt zullen uiteindelijk de daadwerkelijke toekomstbestendigheid van de concepten bepalen, besluiten de adviseurs.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Tekst: Gezondheidscentrum voor Pluimvee

Beeld: Gezondheidscentrum voor Pluimvee

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top