Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsEconomieVideo: Eipoeder is de toekomst

Video: Eipoeder is de toekomst

„Eipoeder is de toekomst. Wereldwijd is er een eiwittekort”, zegt Leon Wulms van de Wulro Food Group. Hun supermoderne fabriek Deps in Weert is opgestart in 2016 en is nu volop in productie. De sportvoeding-, farmaceutische- en de Aziatische markt zijn groeimarkten die graag Nederlands eipoeder afnemen. De laatste vraagt niet naar de herkomst van eieren, de overige markten steeds meer.
De modernste eipoederfabriek ter wereld staat in het Limburgse Weert. De supermoderne fabriek Deps, Dutch Eggpower Solutions, is opgestart in 2016 en is nu volop in productie. De sportvoeding-, farmaceutische- en de Aziatische markt zijn groeimarkten die
De gebroeders Marcel (43) en Leon (48) Wulms voeren de directie van het familiebedrijf Wulro Food Group die bestaat uit de bedrijven Wulro Eieren & Eiproducten en Deps. In 1996 namen zij het bedrijf over.
Wulro heeft een eigen vrachtwagenpark voor transport van eieren vanaf pluimveehouders en eiproducten. „Sinds 1884 haalt Wulro eieren op bij legpluimveehouders. Onze overgrootvader is begonnen met een paar duizend eieren in de week. Nu verwerken wij 20 mil
Bij binnenkomst worden de eieren gewogen. De groene trays en pallets zijn kenmerkend voor Wulro.
De verdeling van de soorten eieren is nu 20 procent kooi-, 55 procent scharrel-, 20 procent vrije uitloop- en 5 procent biologische eieren. De trend is dat het aandeel kooieieren daalt. Marcel: „Steeds meer afnemers vragen naar het houderijsysteem. Superm
De aanvoer bestaat voor 99 procent uit witte eieren vanwege de efficiëntere productie voor de legpluimveehouder.
Wulro was een van de eerste met het gebruik van plastic trays en inline ontstapelen, wassen en ontsmetten. „Alles moet 100 procent schoon zijn voordat de materialen weer naar de pluimveehouders kunnen”, zegt Leon Wulms.
De eieren worden machinaal gesplitst in drie bestanddelen: ei halffabricaat, eigeel halffabricaat en eiwit halffabricaat. Elk halffabricaat heeft eigen kwaliteit en functie en vindt afzet in diverse afzetdoelgroepen: industriële bakkerijen, vleesindustrie
In de jaren tachtig is gestart met het produceren van eiproducten. Wulro eiproducten levert vloeibare eiproducten zowel gepasteuriseerd en gehomogeniseerd. Per uur kunnen 420.000 eieren worden gebroken.
Zowel Deps als Wulro leveren klantspecifieke producten. „Tijdens het proces kunnen we ingrediënten zoals zout, suiker of andere specifieke toevoegingen. Wij werken volgens het principe ‘U vraagt, wij draaien’,  aldus Leon Wulms.
De gepasteuriseerde eindproducten kunnen in verschillende verpakkingsvormen worden afgevuld: 10 liter bag in box of bag in krat of in 1000 liter RVS containers of kunststof boxen of tankwagens. Alles wordt 100 procent gereinigd en gecontroleerd voor de vo
De fabriek werkt met twee ploegen. Per uur kunnen 420.000 eieren gebroken worden. In totaal werken er 40 mensen. De afzet van Eieren & Eiproducten blijft voor 10 procent in Nederland, de overige 90 procent blijft binnen Europa.
Via pijpleidingen gaat het vloeibaar ei, eiwit of eigeel naar de eipoederfabriek Deps op enkele honderden meters afstand. Daar wordt de inkomende lucht gefilterd en gezuiverd. De fabriek is uitgerust met de meest geavanceerde technologieën en voldoet aan
Driekwart van de poederproductie wordt afgezet buiten Europa. „ Wij werken volgens het principe ‘u vraagt, wij draaien’. Tijdens het proces kunnen allerlei toevoegingen bijgevoegd worden. Eipoeder is de toekomst. Wereldwijd is een eiwittekort. Met Deps ku
De modernste eipoederfabriek ter wereld staat in het Limburgse Weert. De supermoderne fabriek Deps, Dutch Eggpower Solutions, is opgestart in 2016 en is nu volop in productie. De sportvoeding-, farmaceutische- en de Aziatische markt zijn groeimarkten die
De modernste eipoederfabriek ter wereld staat in het Limburgse Weert. De supermoderne fabriek Deps, Dutch Eggpower Solutions, is opgestart in 2016 en is nu volop in productie. De sportvoeding-, farmaceutische- en de Aziatische markt zijn groeimarkten die graag Nederlands eipoeder afnemen.
De gebroeders Marcel (43) en Leon (48) Wulms voeren de directie van het familiebedrijf Wulro Food Group die bestaat uit de bedrijven Wulro Eieren & Eiproducten en Deps. In 1996 namen zij het bedrijf over.
De gebroeders Marcel (43) en Leon (48) Wulms voeren de directie van het familiebedrijf Wulro Food Group die bestaat uit de bedrijven Wulro Eieren & Eiproducten en Deps. In 1996 namen zij het bedrijf over.
Wulro heeft een eigen vrachtwagenpark voor transport van eieren vanaf pluimveehouders en eiproducten. „Sinds 1884 haalt Wulro eieren op bij legpluimveehouders. Onze overgrootvader is begonnen met een paar duizend eieren in de week. Nu verwerken wij 20 mil
Wulro heeft een eigen vrachtwagenpark voor transport van eieren vanaf pluimveehouders en eiproducten. „Sinds 1884 haalt Wulro eieren op bij legpluimveehouders. Onze overgrootvader is begonnen met een paar duizend eieren in de week. Nu verwerken wij 20 miljoen eieren per week”, vertelt Leon Wulms.
Bij binnenkomst worden de eieren gewogen. De groene trays en pallets zijn kenmerkend voor Wulro.
Bij binnenkomst worden de eieren gewogen. De groene trays en pallets zijn kenmerkend voor Wulro.
De verdeling van de soorten eieren is nu 20 procent kooi-, 55 procent scharrel-, 20 procent vrije uitloop- en 5 procent biologische eieren. De trend is dat het aandeel kooieieren daalt. Marcel: „Steeds meer afnemers vragen naar het houderijsysteem. Superm
De verdeling van de soorten eieren is nu 20 procent kooi-, 55 procent scharrel-, 20 procent vrije uitloop- en 5 procent biologische eieren. De trend is dat het aandeel kooieieren daalt. Marcel: „Steeds meer afnemers vragen naar het houderijsysteem. Supermarkten willen zich onderscheiden.”
De aanvoer bestaat voor 99 procent uit witte eieren vanwege de efficiëntere productie voor de legpluimveehouder.
De aanvoer bestaat voor 99 procent uit witte eieren vanwege de efficiëntere productie voor de legpluimveehouder.
Wulro was een van de eerste met het gebruik van plastic trays en inline ontstapelen, wassen en ontsmetten. „Alles moet 100 procent schoon zijn voordat de materialen weer naar de pluimveehouders kunnen”, zegt Leon Wulms.
Wulro was een van de eerste met het gebruik van plastic trays en inline ontstapelen, wassen en ontsmetten. „Alles moet 100 procent schoon zijn voordat de materialen weer naar de pluimveehouders kunnen”, zegt Leon Wulms.
De eieren worden machinaal gesplitst in drie bestanddelen: ei halffabricaat, eigeel halffabricaat en eiwit halffabricaat. Elk halffabricaat heeft eigen kwaliteit en functie en vindt afzet in diverse afzetdoelgroepen: industriële bakkerijen, vleesindustrie
De eieren worden machinaal gesplitst in drie bestanddelen: ei halffabricaat, eigeel halffabricaat en eiwit halffabricaat. Elk halffabricaat heeft eigen kwaliteit en functie en vindt afzet in diverse afzetdoelgroepen: industriële bakkerijen, vleesindustrie, ijs-, salade-, pasta- en dressingfabrikanten.
In de jaren tachtig is gestart met het produceren van eiproducten. Wulro eiproducten levert vloeibare eiproducten zowel gepasteuriseerd en gehomogeniseerd. Per uur kunnen 420.000 eieren worden gebroken.
In de jaren tachtig is gestart met het produceren van eiproducten. Wulro eiproducten levert vloeibare eiproducten zowel gepasteuriseerd en gehomogeniseerd. Per uur kunnen 420.000 eieren worden gebroken.
Zowel Deps als Wulro leveren klantspecifieke producten. „Tijdens het proces kunnen we ingrediënten zoals zout, suiker of andere specifieke toevoegingen. Wij werken volgens het principe ‘U vraagt, wij draaien’,  aldus Leon Wulms.
Zowel Deps als Wulro leveren klantspecifieke producten. „Tijdens het proces kunnen we ingrediënten zoals zout, suiker of andere specifieke toevoegingen. Wij werken volgens het principe ‘U vraagt, wij draaien’, aldus Leon Wulms.
De gepasteuriseerde eindproducten kunnen in verschillende verpakkingsvormen worden afgevuld: 10 liter bag in box of bag in krat of in 1000 liter RVS containers of kunststof boxen of tankwagens. Alles wordt 100 procent gereinigd en gecontroleerd voor de vo
De gepasteuriseerde eindproducten kunnen in verschillende verpakkingsvormen worden afgevuld: 10 liter bag in box of bag in krat of in 1000 liter RVS containers of kunststof boxen of tankwagens. Alles wordt 100 procent gereinigd en gecontroleerd voor de volgende levering.
De fabriek werkt met twee ploegen. Per uur kunnen 420.000 eieren gebroken worden. In totaal werken er 40 mensen. De afzet van Eieren & Eiproducten blijft voor 10 procent in Nederland, de overige 90 procent blijft binnen Europa.
De fabriek werkt met twee ploegen. Per uur kunnen 420.000 eieren gebroken worden. In totaal werken er 40 mensen. De afzet van Eieren & Eiproducten blijft voor 10 procent in Nederland, de overige 90 procent blijft binnen Europa.
Via pijpleidingen gaat het vloeibaar ei, eiwit of eigeel naar de eipoederfabriek Deps op enkele honderden meters afstand. Daar wordt de inkomende lucht gefilterd en gezuiverd. De fabriek is uitgerust met de meest geavanceerde technologieën en voldoet aan
Via pijpleidingen gaat het vloeibaar ei, eiwit of eigeel naar de eipoederfabriek Deps op enkele honderden meters afstand. Daar wordt de inkomende lucht gefilterd en gezuiverd. De fabriek is uitgerust met de meest geavanceerde technologieën en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen in de industrie. Wekelijks produceert Deps 120 ton eipoeder dat voldoet aan de hoogste kwaliteitscriteria en onder andere geschikt is voor de farmaceutische markt.
Driekwart van de poederproductie wordt afgezet buiten Europa. „ Wij werken volgens het principe ‘u vraagt, wij draaien’. Tijdens het proces kunnen allerlei toevoegingen bijgevoegd worden. Eipoeder is de toekomst. Wereldwijd is een eiwittekort. Met Deps ku
Driekwart van de poederproductie wordt afgezet buiten Europa. „ Wij werken volgens het principe ‘u vraagt, wij draaien’. Tijdens het proces kunnen allerlei toevoegingen bijgevoegd worden. Eipoeder is de toekomst. Wereldwijd is een eiwittekort. Met Deps kunnen wij bijdragen om dit op te lossen”, aldus Leon Wulms.

De Wulro Food Group bestaande uit Wulro Eieren & Eiproducten en Deps, Dutch Eggpowder Solutions, is een zelfstandig familiebedrijf dat eieren afneemt van legpluimveehouder. In Weert verwerken ze die tot eiproducten waaronder eipoeder.

Bekijk hier de bedrijfsfilm van Wulro.

Lees de uitgebreide reportage over Wulro in het vakblad Pluimveeweb dat donderdag 26 april verschijnt.Heeft u het vakblad Pluimveeweb niet ontvangen, vraag hem dan hier gratis aan.

Foto van Monique van Loon
Tekst: Monique van Loon

Monique van Loon – van Duijnhoven is opgegroeid op een pluimveebedrijf met vleeskuikenouderdieren in Brabant. Monique heeft na haar opleiding aan de Hogere Agrarische School in Den Bosch ruim twintig jaar in het pluimveebedrijfsleven gewerkt als bedrijfsadviseur en communicatiespecialist pluimvee. In 2010 startte ze haar bedrijf AgriContent met als specialisme pluimvee. Ze denkt mee met de redactie en schrijft als freelancer voor Pluimveeweb.

Beeld: Gerard Burgers, Wulro

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top