Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
Het Pluimvee Symposium logo
  • Home
  • Nieuws leg
  • Nieuws vlees
  • Innovatieprijs
  • GD sessie
Het Pluimvee SymposiumEconomieFotoserie: Pluimvee Symposium Vlees

Fotoserie: Pluimvee Symposium Vlees

De zesde editie van het Pluimvee Symposium Vlees van vorige week woensdag 16 mei trok ruim 200 bezoekers waarvan een groot deel pluimveehouders. In deze fotoreportage kunt u sfeer proeven van de dag.
Voorzitter Antoine van Loon van Coppens Diervoeding.
Vanaf 14.15 uur 's middags stroomt de showroom op de Venco Campus in Eersel vol met bezoekers, die de tijd nuttig gebruiken om te netwerken.
Antoine van Loon van Coppens Diervoeding trapt om 14.50 uur het officiële programma af.
Dagvoorzitter Luc Maertens (hoofdredacteur Landsbond) stelde zich voor aan de bezoekers.
NVP-voorzitter Hennie de Haan, die net als Luc Maertens dagvoorzitter is, kondigt de eerste spreker aan. De Haan stelde dat de markt van conceptkuikens vol zit. „Er zijn al weer vleeskuikenhouders terug naar regulier. Dat is dus ook geen markt die voor ie
Webcams ophangen in stallen zou volgens Marc Jansen van het CBL consumenten vertrouwen geven. „Als dat ook op de verpakking komt te staan stimuleert dat het koopgedrag, omdat je dan laat zien niks te verbergen te hebben. Of ze daadwerkelijk gaan kijken is
Jansen ziet de reguliere kip niet terugkeren in de supermarktschappen. „Dat is een gesloten boek. Er is destijds gekozen voor traag groeiende vleeskuikens. Bij dat besluit is de sector ook betrokken geweest.”
Daarna stelde juryvoorzitter Jan Workamp de drie genomineerden voor de innovatieprijs vlees aan de bezoekers voor. Hij vroeg de deelnemers aan het Pluimvee Symposium om een applaus voor zichzelf. „Jullie zijn veel te bescheiden.”
Joost van Bijsterveldt van Nestborn vindt het meest bijzondere aan zijn innovatie dat ze het hele uitkomproces van eieren in de stal betrokken en verantwoordelijk blijven.
De reinigingsmachine voor drinklijnen is volgens Peter Swinkels niet geschikt voor vleeskuikenhouders zelf, omdat de beschikbare tijd van de pluimveehouder zelf de beperkende factor is. Naast vleeskuikenstallen is het ook geschikt voor kalkoendrinklijnen.
Klaas Knol ziet aan zijn kippen en broedeieren dat zijn innovatie van automatische legnestontsmetting een betere kwaliteit broedei en kuiken oplevert. Op de vraag van juryvoorzitter Jan Workamp of hij dat ook al met cijfers kon onderbouwen, moest hij het
Na bekendmaking van de drie innovaties moesten de bezoekers stemmen om hun stembiljet vervolgens in te leveren bij Suzanne Wolfs, de kennismaker pluimvee.
Vervolgens was het tijd voor een korte drinkpauze.
Na de pauze werden de bezoekers in twee groepen verdeeld om zowel in de kantine als het auditorium naar de presentaties van vleeskuikenhouder Joost Westerbeek en onderzoeker Hannah van Zanten te luisteren. Volgens onderzoekster Hannah van Zanten zijn er d
Vleeskuikenhouder Joost Westerbeek probeerde ook in Polen een bedrijf met 400.000 plaatsen op te zetten, maar dat mislukte doordat een omslag in de politiek. „In Polen staan ze nu negatiever tegenover de komst van buitenlanders dan jaren geleden. De polit
Na de twee presentaties was het tijd voor het buffet.
Om 19.15 uur startte het Pluimvee Lagerhuisdebat onder leiding van Gijs Weenink van de DebatAcademie. Scharrelvleeskuikenhouder Henk Rozema uit het Friese Bakkeveen is het eens met de stelling ‘Nederland is het meest diervriendelijke productieland ter wer
Pluimveehouder Jan Kuijpers van Kuijpers kip was het ook met deze stelling eens. „Ik denk dat er geen land ter wereld diervriendelijker is dan Nederland omdat we hier gebonden zijn aan vele regels en wetgeving”, zei Kuijpers.
Vleeskuikenhouder Kees Koolen twijfelde over de stelling. „We zijn hier gebonden aan strenge wet- en regelgeving, maar dat zijn vleeskuikenhouders in Finland en Canada ook. In beide landen ligt de gemiddelde bezetting lager”, zei Koolen.
Circa de helft van de deelnemers wil dat reguliere kip terug in de supermarktschappen komt. „Consumenten moeten in de supermarkt ook kunnen kiezen voor reguliere kip”, motiveerde stalinrichter John van Drunen.
Het aantal grondeieren van vleeskuikenouderdieren van traag groeiende rassen is veel hoger en kan wel oplopen tot 10 procent. Dat zei Sander Vetker. De vleeskuikenouderdierenhouder uit Wierden (OV) had dit van diverse collega’s gehoord met vleeskuikenoude
Het merendeel van de bezoekers is geen voorstander van verplichte webcams in alle pluimveestallen. „We hebben als sector niks te verbergen, maar wanneer je 24/7 beelden van een stal online zet zonder toelichting kunnen die verkeerd geïnterpreteerd worden.
Volgens het gros van de bezoekers zou het goed zijn dat pluimveehouders meer data verzamelen en vergelijken. „Nu profiteren vleeskuikenhouders nog onvoldoende van data en zijn het vooral voerfabrikanten die hier gebruik van maken”, zei vleeskuikenhouder B
Volgens Niek Scholten van Aviagen past het verzamelen van data en vergelijken hiervan niet bij iedere pluimveehouder. „Dat verdien je op korte termijn nog niet terug. Wellicht is het vergelijken van data over drie of vier jaar wel gemeengoed in de sector,
Vleeskuikenhoudster Corine Wolfs uit Moergestel (NB) denkt dat iedereen beter wordt van het verzamelen en vergelijken van data.
Vleeskuikenhoudster Karin Renders uit Son en Breugel (NB) verwacht dat iedereen aspecten uit data kan halen die hij of zij belangrijk vindt. Ze denkt net als Wolfs dat het verzamelen en vergelijken van data lonend is.
Bedrijfsresultaten verbeteren door jaarlijks verplicht minimaal twee dagen op cursus te gaan, zag slechts de helft van de bezoekers zitten. Verkoopleider Alex Janssen van Vepymo Nederland juicht verplichte bijscholing juist toe. „Op een aantal legpluimvee
Met de stelling ‘In Nederland moet de vleesconsumptie gehalveerd worden’ was alleen adviseur Albert Trip uit Eerste Exloërmond het eens. „Ik ben ook niet met de stelling eens, maar was te lui om naar de andere kant te lopen”, zei Trip.
„Alle Nederlanders moeten van een lekker stukje vlees kunnen genieten. Je moet Nederlanders geen beperkingen opleggen wat betreft het eten van vlees. Dat moet iedereen zelf bepalen”, zei pluimveehouder Antoine van de Kruijs uit Swartbroek bij Weert.
Pluimveedierenarts Maarten van den Berg werd uitgeroepen tot winnaar van het debat. Hij wist de meeste deelnemers te overtuigen om hun mening te wijzigen. Hij stelde voor om vijf procent van de nettowinst in plaats van vijf procent van de omzet te investe
Na het debat was het tijd voor de prijsuitreiking van de innovatieprijs onder leiding van juryvoorzitter Jan Workamp.
Nestborn won met 100 van de 178 stemmen de innovatieprijs Vlees. Joost van Bijsterveldt nam de prijs in ontvangst.
Na afloop van het avondprogramma werden discussieleider Gijs Weenink en beide dagvoorzitters bedankt met een bosje bloemen. Vervolgens dronken veel deelnemers een drankje en praatten gezellig bij.
Voorzitter Antoine van Loon van Coppens Diervoeding.
Voorzitter Antoine van Loon van Coppens Diervoeding.
Vanaf 14.15 uur 's middags stroomt de showroom op de Venco Campus in Eersel vol met bezoekers, die de tijd nuttig gebruiken om te netwerken.
Vanaf 14.15 uur 's middags stroomt de showroom op de Venco Campus in Eersel vol met bezoekers, die de tijd nuttig gebruiken om te netwerken.
Antoine van Loon van Coppens Diervoeding trapt om 14.50 uur het officiële programma af.
Antoine van Loon van Coppens Diervoeding trapt om 14.50 uur het officiële programma af.
Dagvoorzitter Luc Maertens (hoofdredacteur Landsbond) stelde zich voor aan de bezoekers.
Dagvoorzitter Luc Maertens (hoofdredacteur Landsbond) stelde zich voor aan de bezoekers.
NVP-voorzitter Hennie de Haan, die net als Luc Maertens dagvoorzitter is, kondigt de eerste spreker aan. De Haan stelde dat de markt van conceptkuikens vol zit. „Er zijn al weer vleeskuikenhouders terug naar regulier. Dat is dus ook geen markt die voor ie
NVP-voorzitter Hennie de Haan, die net als Luc Maertens dagvoorzitter is, kondigt de eerste spreker aan. De Haan stelde dat de markt van conceptkuikens vol zit. „Er zijn al weer vleeskuikenhouders terug naar regulier. Dat is dus ook geen markt die voor iedereen is weggelegd.”
Webcams ophangen in stallen zou volgens Marc Jansen van het CBL consumenten vertrouwen geven. „Als dat ook op de verpakking komt te staan stimuleert dat het koopgedrag, omdat je dan laat zien niks te verbergen te hebben. Of ze daadwerkelijk gaan kijken is
Webcams ophangen in stallen zou volgens Marc Jansen van het CBL consumenten vertrouwen geven. „Als dat ook op de verpakking komt te staan stimuleert dat het koopgedrag, omdat je dan laat zien niks te verbergen te hebben. Of ze daadwerkelijk gaan kijken is niet eens relevant.” De directeur van de koepelorganisatie van supermarkten gaf de eerste presentatie.
Jansen ziet de reguliere kip niet terugkeren in de supermarktschappen. „Dat is een gesloten boek. Er is destijds gekozen voor traag groeiende vleeskuikens. Bij dat besluit is de sector ook betrokken geweest.”
Jansen ziet de reguliere kip niet terugkeren in de supermarktschappen. „Dat is een gesloten boek. Er is destijds gekozen voor traag groeiende vleeskuikens. Bij dat besluit is de sector ook betrokken geweest.”
Daarna stelde juryvoorzitter Jan Workamp de drie genomineerden voor de innovatieprijs vlees aan de bezoekers voor. Hij vroeg de deelnemers aan het Pluimvee Symposium om een applaus voor zichzelf. „Jullie zijn veel te bescheiden.”
Daarna stelde juryvoorzitter Jan Workamp de drie genomineerden voor de innovatieprijs vlees aan de bezoekers voor. Hij vroeg de deelnemers aan het Pluimvee Symposium om een applaus voor zichzelf. „Jullie zijn veel te bescheiden.”
Joost van Bijsterveldt van Nestborn vindt het meest bijzondere aan zijn innovatie dat ze het hele uitkomproces van eieren in de stal betrokken en verantwoordelijk blijven.
Joost van Bijsterveldt van Nestborn vindt het meest bijzondere aan zijn innovatie dat ze het hele uitkomproces van eieren in de stal betrokken en verantwoordelijk blijven.
De reinigingsmachine voor drinklijnen is volgens Peter Swinkels niet geschikt voor vleeskuikenhouders zelf, omdat de beschikbare tijd van de pluimveehouder zelf de beperkende factor is. Naast vleeskuikenstallen is het ook geschikt voor kalkoendrinklijnen.
De reinigingsmachine voor drinklijnen is volgens Peter Swinkels niet geschikt voor vleeskuikenhouders zelf, omdat de beschikbare tijd van de pluimveehouder zelf de beperkende factor is. Naast vleeskuikenstallen is het ook geschikt voor kalkoendrinklijnen.
Klaas Knol ziet aan zijn kippen en broedeieren dat zijn innovatie van automatische legnestontsmetting een betere kwaliteit broedei en kuiken oplevert. Op de vraag van juryvoorzitter Jan Workamp of hij dat ook al met cijfers kon onderbouwen, moest hij het
Klaas Knol ziet aan zijn kippen en broedeieren dat zijn innovatie van automatische legnestontsmetting een betere kwaliteit broedei en kuiken oplevert. Op de vraag van juryvoorzitter Jan Workamp of hij dat ook al met cijfers kon onderbouwen, moest hij het antwoord schuldig blijven „Daarvoor is het nog tekort in gebruik.”
Na bekendmaking van de drie innovaties moesten de bezoekers stemmen om hun stembiljet vervolgens in te leveren bij Suzanne Wolfs, de kennismaker pluimvee.
Na bekendmaking van de drie innovaties moesten de bezoekers stemmen om hun stembiljet vervolgens in te leveren bij Suzanne Wolfs, de kennismaker pluimvee.
Vervolgens was het tijd voor een korte drinkpauze.
Vervolgens was het tijd voor een korte drinkpauze.
Na de pauze werden de bezoekers in twee groepen verdeeld om zowel in de kantine als het auditorium naar de presentaties van vleeskuikenhouder Joost Westerbeek en onderzoeker Hannah van Zanten te luisteren. Volgens onderzoekster Hannah van Zanten zijn er d
Na de pauze werden de bezoekers in twee groepen verdeeld om zowel in de kantine als het auditorium naar de presentaties van vleeskuikenhouder Joost Westerbeek en onderzoeker Hannah van Zanten te luisteren. Volgens onderzoekster Hannah van Zanten zijn er drie zienswijzen om naar het wereldvoedselvraagstuk te kijken in relatie tot duurzaamheid. Zij adviseert de sector om vooral in te zetten op innovaties die voor alle drie die zienswijzen gelden, zodat investeringen altijd renderen.
Vleeskuikenhouder Joost Westerbeek probeerde ook in Polen een bedrijf met 400.000 plaatsen op te zetten, maar dat mislukte doordat een omslag in de politiek. „In Polen staan ze nu negatiever tegenover de komst van buitenlanders dan jaren geleden. De polit
Vleeskuikenhouder Joost Westerbeek probeerde ook in Polen een bedrijf met 400.000 plaatsen op te zetten, maar dat mislukte doordat een omslag in de politiek. „In Polen staan ze nu negatiever tegenover de komst van buitenlanders dan jaren geleden. De politiek heeft liever dat bedrijven in handen zijn van Poolse mensen.” Bovendien ligt de kostprijs er hoger door de hogere rente. „De personeelskosten zijn goedkoper, voor 1.000 euro per maand heb je een Pool aan het werk. Maar personeelskosten zijn slechts een fractie van alle kosten. Bouw- en voerkosten zijn vergelijkbaar met de kosten in Nederland en West-Duitsland.”
Na de twee presentaties was het tijd voor het buffet.
Na de twee presentaties was het tijd voor het buffet.
Om 19.15 uur startte het Pluimvee Lagerhuisdebat onder leiding van Gijs Weenink van de DebatAcademie. Scharrelvleeskuikenhouder Henk Rozema uit het Friese Bakkeveen is het eens met de stelling ‘Nederland is het meest diervriendelijke productieland ter wer
Om 19.15 uur startte het Pluimvee Lagerhuisdebat onder leiding van Gijs Weenink van de DebatAcademie. Scharrelvleeskuikenhouder Henk Rozema uit het Friese Bakkeveen is het eens met de stelling ‘Nederland is het meest diervriendelijke productieland ter wereld’.
Pluimveehouder Jan Kuijpers van Kuijpers kip was het ook met deze stelling eens. „Ik denk dat er geen land ter wereld diervriendelijker is dan Nederland omdat we hier gebonden zijn aan vele regels en wetgeving”, zei Kuijpers.
Pluimveehouder Jan Kuijpers van Kuijpers kip was het ook met deze stelling eens. „Ik denk dat er geen land ter wereld diervriendelijker is dan Nederland omdat we hier gebonden zijn aan vele regels en wetgeving”, zei Kuijpers.
Vleeskuikenhouder Kees Koolen twijfelde over de stelling. „We zijn hier gebonden aan strenge wet- en regelgeving, maar dat zijn vleeskuikenhouders in Finland en Canada ook. In beide landen ligt de gemiddelde bezetting lager”, zei Koolen.
Vleeskuikenhouder Kees Koolen twijfelde over de stelling. „We zijn hier gebonden aan strenge wet- en regelgeving, maar dat zijn vleeskuikenhouders in Finland en Canada ook. In beide landen ligt de gemiddelde bezetting lager”, zei Koolen.
Circa de helft van de deelnemers wil dat reguliere kip terug in de supermarktschappen komt. „Consumenten moeten in de supermarkt ook kunnen kiezen voor reguliere kip”, motiveerde stalinrichter John van Drunen.
Circa de helft van de deelnemers wil dat reguliere kip terug in de supermarktschappen komt. „Consumenten moeten in de supermarkt ook kunnen kiezen voor reguliere kip”, motiveerde stalinrichter John van Drunen.
Het aantal grondeieren van vleeskuikenouderdieren van traag groeiende rassen is veel hoger en kan wel oplopen tot 10 procent. Dat zei Sander Vetker. De vleeskuikenouderdierenhouder uit Wierden (OV) had dit van diverse collega’s gehoord met vleeskuikenoude
Het aantal grondeieren van vleeskuikenouderdieren van traag groeiende rassen is veel hoger en kan wel oplopen tot 10 procent. Dat zei Sander Vetker. De vleeskuikenouderdierenhouder uit Wierden (OV) had dit van diverse collega’s gehoord met vleeskuikenouderdieren van traag groeiende rassen.
Het merendeel van de bezoekers is geen voorstander van verplichte webcams in alle pluimveestallen. „We hebben als sector niks te verbergen, maar wanneer je 24/7 beelden van een stal online zet zonder toelichting kunnen die verkeerd geïnterpreteerd worden.
Het merendeel van de bezoekers is geen voorstander van verplichte webcams in alle pluimveestallen. „We hebben als sector niks te verbergen, maar wanneer je 24/7 beelden van een stal online zet zonder toelichting kunnen die verkeerd geïnterpreteerd worden. Uitleg bij de beelden is een must”, zei vleeskuikenhouder Patrick van den Hurk uit Biezenmortel (NB). „Organiseren van open dagen en bezoekers uitleggen wat we doen is een betere manier om de maatschappij te informeren.”
Volgens het gros van de bezoekers zou het goed zijn dat pluimveehouders meer data verzamelen en vergelijken. „Nu profiteren vleeskuikenhouders nog onvoldoende van data en zijn het vooral voerfabrikanten die hier gebruik van maken”, zei vleeskuikenhouder B
Volgens het gros van de bezoekers zou het goed zijn dat pluimveehouders meer data verzamelen en vergelijken. „Nu profiteren vleeskuikenhouders nog onvoldoende van data en zijn het vooral voerfabrikanten die hier gebruik van maken”, zei vleeskuikenhouder Bart Janssen uit Zuidvelde (DR). Hij denkt net als veel andere bezoekers dat het verzamelen van data veel voordelen op kan leveren. Alleen moet je daar dan wel de juiste informatie uithalen en naar aanleiding daarvan de goede beslissingen nemen. „Alleen data verzamelen heeft geen zin.”
Volgens Niek Scholten van Aviagen past het verzamelen van data en vergelijken hiervan niet bij iedere pluimveehouder. „Dat verdien je op korte termijn nog niet terug. Wellicht is het vergelijken van data over drie of vier jaar wel gemeengoed in de sector,
Volgens Niek Scholten van Aviagen past het verzamelen van data en vergelijken hiervan niet bij iedere pluimveehouder. „Dat verdien je op korte termijn nog niet terug. Wellicht is het vergelijken van data over drie of vier jaar wel gemeengoed in de sector, maar over twee jaar nog niet”, verwacht Scholten.
Vleeskuikenhoudster Corine Wolfs uit Moergestel (NB) denkt dat iedereen beter wordt van het verzamelen en vergelijken van data.
Vleeskuikenhoudster Corine Wolfs uit Moergestel (NB) denkt dat iedereen beter wordt van het verzamelen en vergelijken van data.
Vleeskuikenhoudster Karin Renders uit Son en Breugel (NB) verwacht dat iedereen aspecten uit data kan halen die hij of zij belangrijk vindt. Ze denkt net als Wolfs dat het verzamelen en vergelijken van data lonend is.
Vleeskuikenhoudster Karin Renders uit Son en Breugel (NB) verwacht dat iedereen aspecten uit data kan halen die hij of zij belangrijk vindt. Ze denkt net als Wolfs dat het verzamelen en vergelijken van data lonend is.
Bedrijfsresultaten verbeteren door jaarlijks verplicht minimaal twee dagen op cursus te gaan, zag slechts de helft van de bezoekers zitten. Verkoopleider Alex Janssen van Vepymo Nederland juicht verplichte bijscholing juist toe. „Op een aantal legpluimvee
Bedrijfsresultaten verbeteren door jaarlijks verplicht minimaal twee dagen op cursus te gaan, zag slechts de helft van de bezoekers zitten. Verkoopleider Alex Janssen van Vepymo Nederland juicht verplichte bijscholing juist toe. „Op een aantal legpluimveebedrijven waar ik kom, worden nog veel beginnersfouten gemaakt en kunnen echt veel dingen beter.” Janssen schat dat het om 10 procent van de bedrijven gaat.
Met de stelling ‘In Nederland moet de vleesconsumptie gehalveerd worden’ was alleen adviseur Albert Trip uit Eerste Exloërmond het eens. „Ik ben ook niet met de stelling eens, maar was te lui om naar de andere kant te lopen”, zei Trip.
Met de stelling ‘In Nederland moet de vleesconsumptie gehalveerd worden’ was alleen adviseur Albert Trip uit Eerste Exloërmond het eens. „Ik ben ook niet met de stelling eens, maar was te lui om naar de andere kant te lopen”, zei Trip.
„Alle Nederlanders moeten van een lekker stukje vlees kunnen genieten. Je moet Nederlanders geen beperkingen opleggen wat betreft het eten van vlees. Dat moet iedereen zelf bepalen”, zei pluimveehouder Antoine van de Kruijs uit Swartbroek bij Weert.
„Alle Nederlanders moeten van een lekker stukje vlees kunnen genieten. Je moet Nederlanders geen beperkingen opleggen wat betreft het eten van vlees. Dat moet iedereen zelf bepalen”, zei pluimveehouder Antoine van de Kruijs uit Swartbroek bij Weert.
Pluimveedierenarts Maarten van den Berg werd uitgeroepen tot winnaar van het debat. Hij wist de meeste deelnemers te overtuigen om hun mening te wijzigen. Hij stelde voor om vijf procent van de nettowinst in plaats van vijf procent van de omzet te investe
Pluimveedierenarts Maarten van den Berg werd uitgeroepen tot winnaar van het debat. Hij wist de meeste deelnemers te overtuigen om hun mening te wijzigen. Hij stelde voor om vijf procent van de nettowinst in plaats van vijf procent van de omzet te investeren in imagoverbetering van de sector. Ongeveer de helft van de deelnemers wijzigde hun mening en was het hierdoor wel eens met de stelling.
Na het debat was het tijd voor de prijsuitreiking van de innovatieprijs onder leiding van juryvoorzitter Jan Workamp.
Na het debat was het tijd voor de prijsuitreiking van de innovatieprijs onder leiding van juryvoorzitter Jan Workamp.
Nestborn won met 100 van de 178 stemmen de innovatieprijs Vlees. Joost van Bijsterveldt nam de prijs in ontvangst.
Nestborn won met 100 van de 178 stemmen de innovatieprijs Vlees. Joost van Bijsterveldt nam de prijs in ontvangst.
Na afloop van het avondprogramma werden discussieleider Gijs Weenink en beide dagvoorzitters bedankt met een bosje bloemen. Vervolgens dronken veel deelnemers een drankje en praatten gezellig bij.
Na afloop van het avondprogramma werden discussieleider Gijs Weenink en beide dagvoorzitters bedankt met een bosje bloemen. Vervolgens dronken veel deelnemers een drankje en praatten gezellig bij.
Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Foto van Robert Ellenkamp
Tekst: Robert Ellenkamp

Opgeleid tot ruimtelijk planoloog, maar geboren met een journalistiek hart. Sinds 1999 werkzaam bij Agrio. Eerst als journalist en later als coördinator van de regionale vakbladen. Sinds 2009 verantwoordelijk voor alle redactionele producties op papier en online van Agrio. Geeft leiding aan het 18-koppige redactionele team en stuurt de ontwikkeling van nieuwe producten aan.

Beeld: Ellen Meinen

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Organisatie
logo
logo
logo
Partners
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
Stersponsoren
  • Harpie
  • Aviagen
  • Hipra
  • Elanco
  • Probroed & Sloot
  • Poultry Vets
  • De KuikenaeR
  • Faromatics
  • Ceva
  • DSM
  • Deam Eco
  • MSD
  • Groen Agro Control
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top