Pluimveeweb.nl logo
  • Nieuws
  • Marktcijfers
  • Dossiers
  • Video & foto
  • Kennispartners
  • Vakblad
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf

  • Menu
De Heus logo
  • Home
  • Nieuws
  • Over De Heus Voeders
  • Contact
De HeusEconomieVermeerderingsbedrijf Engelen ziet kansen in het buitenland

Vermeerderingsbedrijf Engelen ziet kansen in het buitenland

Vermeerderingsbedrijf Engelen ziet kansen in het buitenland.
Vermeerderingsbedrijf Engelen ziet kansen in het buitenland.
Vermeerderaars Twan en Jeroen Engelen exporteren hun broedeieren vanuit Someren naar Wit Rusland, Polen, Litouwen en Belgabroed België. De broedeieren worden geproduceerd op meerdere locaties. In totaal houden ze 175.000 vleeskuikenouderdieren en 125.000 opfok ouderdieren. Twan is daarbij verantwoordelijk voor de inkoop, verkoop en de strategische keuzes. Jeroen is manager van de vermeerderingsbedrijven.

We spreken Twan over het Vermeerderingsbedrijf Engelen, het exportbedrijf Angel eggs, risicospreiding, visie en toekomstplannen.

Werken vanuit een visie
Ik ben opgegroeid op dit bedrijf, steekt Twan van wal. Ons doel is dat onze klanten met een gezond kuiken starten als ze onze broedeieren kopen. Om dat te kunnen realiseren moeten we een visie hebben. Op basis daarvan maken we keuzes waar we zelf achter staan. Natuurlijk moet je ook gevoel hebben voor het werken met levende dieren, kennis hebben van kippen, de sector en afzetmogelijkheden en flexibel zijn om je doel te kunnen realiseren. Daarnaast hechten we veel waarde aan risicospreiding. Er zijn veel verschillende risicofactoren die ieder individueel bepalend kunnen zijn voor de continueit van je bedrijf. Denk hierbij aan personeel, kostprijs, pluimveerechten, rentelasten, technische resultaten, aanvoer en afzet. Om die reden houden we onze dieren bijvoorbeeld op meerdere eigen- en huurlocaties. Zo kunnen we een continue aanvoer van broedeieren garanderen.

Exportkansen
Twan: 50% van de Nederlandse broedeieren is bestemd voor de export. Wij kunnen anderen onze eieren laten exporteren, maar hebben ervoor gekozen om dat zelf te doen. Wij zien namelijk volop kansen in het buitenland. De consumptiegroei en ontwikkeling in bepaalde werelddelen is gigantisch. Bovendien is kippenvlees onderdeel van een gezond voedingspatroon en wordt het over de hele wereld gegeten.
Exporteren gaat niet zomaar. We zijn in de afgelopen vijf jaar veel in het buitenland geweest. We willen weten waar ons product terecht komt. Kijken of onze afnemers tevreden zijn. Het is goed mogelijk dat we over tien jaar op meerdere locaties in meerdere landen broedeieren produceren. We denken namelijk dat we in de buurt van onze afnemers moeten gaan produceren. Daarvoor willen we gaan samenwerken met lokale partijen en onze kennis delen, want de afzet is bepalend.

Dezelfde gedachtegang
Op de vraag waarom vermeerderingsbedrijf Engelen klant is van Coppens antwoordt Twan: Coppens heeft dezelfde gedachtegang als wij. We zijn beide een familiebedrijf en hebben dezelfde intenties. We zijn vooruitstrevend. We willen geen marktleider zijn, maar wel marktbepaler. We durven beiden initiatieven te nemen. Daarnaast heb ik het vertrouwen dat Coppens een goede zak voer maakt met prima begeleiding. De prijs/kwaliteitverhouding is goed. Wij proberen meerwaarde te geven aan onze afnemers.

Besturen op afstand
Tijdens het gesprek kunnen we via verschillende monitoren continu meekijken wat er in en om de stallen gebeurt. Ik wil graag alles onder controle hebben, lacht Twan. We kunnen daarom onze bedrijven op afstand besturen en monitoren. Gegevens zoals aantal geproduceerde eieren, klimaat en silometingen zijn direct inzichtelijk. Bovendien hangen overal cameras in en om de stallen. Om aan te tonen hoe ver de bedrijven geautomatiseerd zijn, verandert Twan met slechts enkele muisklikken de lichtintensiteit in een stal. Deze manier van werken is gemakkelijk, maar we moeten ons vooral met de kippen zelf bezighouden. Ik ben elke dag dus gewoon in de stal te vinden, besluit Twan.

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
De Heus Voeders
Welkom op de kennispartnerpagina van De Heus Voeders.

Wil je meer weten over onze aanpak in de leg- en/of vleespluimveesector? Klik dan verder.
Legpluimvee specialisten Vleespluimvee specialisten Legpluimvee- en opfoksector Vleespluimveesector
Contact
  • Ankie Maatman

    Ankie Maatman

    Sectordirecteur Legpluimvee

    0031-6-46122198

    amaatman@deheus.com

  • Henk Manting

    Henk Manting

    Verkoopleider Vleeskuikens Regio Noord/Duitsland

    0031-6-53698912

    hmanting@deheus.com

  • Oscar Visser

    Oscar Visser

    Verkoopleider Vleeskuikens regio Zuid

    0031-652870101

    ovisser@deheus.com

  • Wout van Wolfswinkel

    Wout van Wolfswinkel

    Commercieel Sectormanager VB en opfok

    0031-611915697

    wwolfswinkel@deheus.com

  • Peter van den Dungen

    Peter van den Dungen

    Commercieel Manager België/Frankrijk

    0032-475553777

    pdungen@deheus.com

Social Media
  • Volg ons op LinkedIn
  • Bekijk ons op YouTube
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram
  • Volg ons op X
Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Dossiers
  • Video & foto
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top