Pluimveeweb.nl logo
  • Nieuws
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf

  • Menu
De Heus logo
  • Home
  • Nieuws
  • Over De Heus Voeders
  • Contact
De HeusEconomieDooierrest is biest voor het kuiken

Dooierrest is biest voor het kuiken

In de laatste 50 jaar is het vleeskuiken, mede door genetische selectie op spieraanzet (vlees) en voerefficiëntie, geëvolueerd tot een vleeskuiken met een hoge en efficiënte groei. Het maagdarmstelsel is echter niet mee ontwikkeld. Toch moet met dit relat
In de laatste 50 jaar is het vleeskuiken, mede door genetische selectie op spieraanzet (vlees) en voerefficiëntie, geëvolueerd tot een vleeskuiken met een hoge en efficiënte groei. Het maagdarmstelsel is echter niet mee ontwikkeld. Toch moet met dit relatief kleine darmpakket, meer groei gerealiseerd worden. Er is dus sprake van een suboptimale verhouding tussen organen en spieren. Mede hierdoor is het hedendaagse kuiken gevoeliger voor maagdarmstoornissen geworden.
In de laatste 50 jaar is het vleeskuiken, mede door genetische selectie op spieraanzet (vlees) en voerefficiëntie, geëvolueerd tot een vleeskuiken met een hoge en efficiënte groei. Het maagdarmstelsel is echter niet mee ontwikkeld. Toch moet met dit relatief kleine darmpakket, meer groei gerealiseerd worden. Er is dus sprake van een suboptimale verhouding tussen organen en spieren. Mede hierdoor is het hedendaagse kuiken gevoeliger voor maagdarmstoornissen geworden.

Nieuwe prestarter

Tijdens de eerste zeven dagen na uitkomst ontwikkelt het maagdarmstelsel van een kuiken zich het meest. Door in deze periode op de ontwikkeling van de organen te focussen, worden (darm)gezondheid, weerstand vertering gestimuleerd. De nieuwe prestarter Re(a)dy vervult deze behoefte van de ontwikkelende organen maximaal.

Unieke samenstelling

De unieke samenstelling van ingrediten stimuleert, in combinatie met de mix van meel en korrel, de ontwikkeling van de krop en het maagdarmstelsel. De uitgekiende grondstoffen zorgen bovendien voor de opbouw van een stabiele darmmicrobiota en een goede opname van de dooierrest, waardoor het immuunsysteem zich optimaal ontwikkelt. Hierdoor heeft het vleeskuiken later in de ronde meer weerstand. Tevens levert het voer snel beschikbare energie. Met Re(a)dy crert u dus een uitstekende basis voor een optimale start van de vleeskuikenronde!

Focus verleggen

Het doel dat we met Re(a)dy voor ogen hebben, is een optimaal ontwikkeld kuiken op dag zeven, dat klaar is om te presteren. Re(a)dy legt de basis voor een goede start de doorgroei van het kuiken. Het is dus belangrijk dat de focus rst ligt op de orgaanontwikkeling en het immuunsysteem en pas daarna op de groei.

Zo snel mogelijk verstrekken

De nieuwe prestarter heeft een aantrekkelijke rode kleur. In combinatie met geurstoffen, de juiste verhouding tussen korrel en meel en het aanbieden vanaf kuikenpapier bevordert dit de voeropname. Voor de beste werking dient het zo snel mogelijk na uitkomst verstrekt te worden. Per kuiken wordt 30 gram verdeeld op kuikenpapier. In de voerpannen wordt de standaard prestarter verstrekt. Re(a)dy is ook uitstekend toepasbaar in uitkomstsystemen in de stal en op de broederij. Tenslotte is het van belang om Re(a)dy te combineren met goed opzetmanagement.

Praktijkervaringen

Re(a)dy is inmiddels veelvuldig ingezet in de praktijk bij pluimveehouders in ons Poultry Research Centre. Verschillende kuikenhouders realiseerden door de soepele opstart en verbeterde weerstand verlaagde dierdagdoseringen
en lagere sterftecijfers. Daarnaast ervaren onze klanten het makkelijk werken gedurende de ronde als zeer prettig.

Onze pluimvee-adviseurs informeren u graag verder over de mogelijkheden en actuele ervaringen met deze prestarter!

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
De Heus Voeders
Welkom op de kennispartnerpagina van De Heus Voeders.

Wil je meer weten over onze aanpak in de leg- en/of vleespluimveesector? Klik dan verder.
Legpluimvee specialisten Vleespluimvee specialisten Legpluimvee- en opfoksector Vleespluimveesector
Contact
  • Ankie Maatman

    Ankie Maatman

    Sectordirecteur Legpluimvee

    0031-6-46122198

    amaatman@deheus.com

  • Henk Manting

    Henk Manting

    Verkoopleider Vleeskuikens Regio Noord/Duitsland

    0031-6-53698912

    hmanting@deheus.com

  • Oscar Visser

    Oscar Visser

    Verkoopleider Vleeskuikens regio Zuid

    0031-652870101

    ovisser@deheus.com

  • Wout van Wolfswinkel

    Wout van Wolfswinkel

    Commercieel Sectormanager VB en opfok

    0031-611915697

    wwolfswinkel@deheus.com

  • Peter van den Dungen

    Peter van den Dungen

    Commercieel Manager België/Frankrijk

    0032-475553777

    pdungen@deheus.com

Social Media
  • Volg ons op LinkedIn
  • Bekijk ons op YouTube
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram
  • Volg ons op X
Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top