Team AviVet breidt uit

Team AviVet breidt uit.
In 2009 heeft Roland Bronneberg AviVet opgericht. Tijdens zijn opleiding in Utrecht was hij al druk in de weer met divers gevogelte, van kleine papegaaiachtigen tot struisvogels. Na zijn afstuderen raakte hij gefascineerd door het wel en wee van het ei. Sinds 1997 werkte hij als struisvogeldierenarts, deed onderzoek naar de fysiologische achtergronden van de eiproductiecyclus, werkte bij Verbeeks Broederij en Opfokbedrijven in Lunteren en de afdeling Global Technical Services van pluimvee entstoffenproducent Lohamnn Animal Health. Roland heeft AviVet opgericht om (opfok)legbedrijven pro-actief te gaan begeleiden, kennis over te dragen en een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk. Doel: op een positieve, innovatieve manier bijdragen aan de vooruitgang van deze sector.
Marije Northolt-Oudendijk is als eerste begonnen naast Roland in 2011. Zij richt zich voornamelijk op de bedrijfsbegeleiding van leghennenbedrijven. Haar grootste uitdaging is om samen met de pluimveehouder een optimaal plan van aanpak op te zetten. Verder is Marije gastdocent aan de opleiding diergeneeskunde waar ze haar enthousiasme voor kippen aan studenten overbrengt.
Berrian Lammers is in 2013 bij Avivet begonnen. Van jongs af aan was hij al bezig met het fokken van hobbykippen. Inmiddels zijn deze ingeruild voor zijn full-time baan als pluimveedierenarts. Tijdens de studie Diergeneeskunde in Utrecht werd hij gegrepen door de professionele pluimveehouderij en dan specifiek de rol, het monitoren en de bestrijding van de rode vogelmijt. Binnen AviVet doet Berrian naast het praktische dierenartsenwerk ook onderzoek naar vogelmijten.
Rinske van Klompenburg-Hazeleger groeide op in Lunteren waar haar ouders een agrarisch bedrijf hadden. In 2002 studeerde zij af als paraveterinair en na diverse werkzaamheden is zij in 2005 gaan werken bij Verbeeks Broederij en Opfokbedrijven als assistent van de pluimveedierenartsen en opfokbegeleiders. Toen in janauri 2015 de dierenartsentak van Verbeek werd opgeheven is zij voor AviVet gaan werken. Rinske is het centrale aanspreekpunt van de praktijk waar zij haar ervaring, schematische aanpak en zorg combineert om, samen met Tom, de dagelijkse organisatie binnen AviVet in goede banen te leiden.
Melchior de Bruin is sinds ruim een jaar in dienst als pluimveedierenarts bij Avivet. Na het afronden van de studie Diergeneeskunde in Utrecht in 2014 is Melchior begonnen als dierenarts in de vleeskuikensector. Vorig jaar maakte hij de omschakeling naar opfok en vermeerdering binnen de legsector. Verder is hij gastdocent bij het opleidingscentrum Aeres en bezoekt hij als dierenarts regelmatig een visteelt bedrijf.
Sinds begin januari 2017 is Tom bij AviVet full-time aan het werk. Hiervoor deed Tom al de administratie van AviVet. Momenteel combineert hij de opleiding tot paraveterinair met kantoorwerkzaamheden, maar eigenlijk is Tom een duizendpoot.
Sinds 1 november 2017 werkt Frank Westerbeek bij AviVet. Hij is voor velen binnen de legsector een bekend gezicht door zijn periode als pluimveedierenarts bij Verbeek tussen 2002 en 2013. Na een uitstap van vier jaar bij Advee dierenartsen werkt hij nu weer vanuit Lunteren. De diversiteit van het werk in de gehele legsector, van moederdieren, broederij tot en met (opfok) legdieren, is wat Frank het meest aanspreekt aan het werk bij AviVet.
Vera Bavinck heeft na het afronden van de studie Diergeneeskunde in Utrecht vijf jaar als allround practicus gewerkt in Australi Na haar terugkomst in Nederland heeft zij zich bij Kanters twee jaar gericht op watermanagement in de (pluim)veehouderij in binnen en buitenland. Sinds 1 november 2017 werkt zij bij AviVet als dierenarts en combineert dit met de verdere ontwikkeling en technische ondersteuning van de door AviVet ontwikkelde bloedluisvallen en het bijhorende monitoringspakket.