Pluimveeweb.nl logo
  • Nieuws
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf

  • Menu
De Heus logo
  • Home
  • Nieuws
  • Over De Heus Voeders
  • Contact
De HeusEconomieFotoserie: Vleeskuikenhouders René en Suzan Punt uit Klundert

Fotoserie: Vleeskuikenhouders René en Suzan Punt uit Klundert

Vleeskuikenhouders René en Suzan Punt uit Klundert.
Vleeskuikenhouders René en Suzan Punt uit Klundert.
René en Suzan Punt vormen samen met hun dochter Merel (ruim een jaar oud) een gezin. Ze hebben een vleeskuikenbedrijf met 70.000 reguliere vleeskuikens. De kuikens worden gehuisvest in twee stallen. De ene is in 1994 gebouwd, de andere in 2016. Daarnaast hebben ze nog 62 hectare akkerbouw. De eigen tarwe wordt gevoerd aan hun kuikens en de kuikenmest wordt gebruikt op het land. Suzan en René zijn vooruitstrevend en willen altijd blijven verbeteren.
René: “Een aantal jaren geleden zijn we gestart met het uitvoeren van de welkomstcheck. Tijdens de opzet van de kuikens wegen en temperaturen we 30 kuikens. Ook scoren we bij de kuikens onder andere op navels, het liefste zie je een mooi gesloten navel. N
"Omdat we het belangrijk vinden om te weten hoe onze kuikens het doen, blijven we elke ronde weer consequent wegen en meten. Daar passen we ons management vervolgens op aan. Het heeft in de afgelopen jaren zeker zijn nut bewezen. We zitten net boven de 2%
“We hebben in beide stallen een camera hangen,” vertelt Suzan. “Zo kunnen we in het voerlokaal én op de telefoon altijd zien hoe de verdeling van de kuikens in de stal is. Het geeft een prima overzicht en wanneer de verdeling niet goed is, ondernemen we m
De kuikens worden gevoerd door Coppens Diervoeding. “Het is stikgoed voer”, vertelt René enthousiast. “We beginnen de ronde met ongeveer 40 gram startvoer per kuiken op het kuikenpapier. Na ongeveer 12 dagen schakelen we over naar de Groei 1, na 21 dagen
Suzan: “Tijdens iedere ronde hebben we overleg met dierenarts Sible Westendorp en Oscar Visser van Coppens. We analyseren dan de ronde en maken een plan van aanpak voor de volgende ronde. We bespreken wat de kritieke punten zijn en waar we winst kunnen be
“Toen we in 2016 de nieuwe stal hebben gezet, hebben we tevens de drinkleiding van de oude stal vernieuwd,” vertelt René. “De drinkleidingen zijn uitgerust met een automatische spoeling. Dat werkt fantastisch. In de eerste week spoelen we de leidingen ied
René: “In 1994 is de eerste vleeskuikenstal gebouwd door mijn ouders. In 2007 heb ik het bedrijf overgenomen en in 2016 hebben we de tweede stal gebouwd voor 38.000 kuikens. Daarnaast hebben we nog 62 hectare akkerbouw.”
Suzan: “We hebben voor beide stallen aparte laarzen en overalls in een eigen kleur. Volgens ons redelijk uniek en zeker niet op elk bedrijf zo ingericht. We gaan zo dus altijd met de juiste kleiding de stal in. Behalve dierenarts Sible Westendorp en advis
René: “We draaien 6.5 à 7 rondes per jaar. Met 32 dagen laden we de kuikens uit en wegladen doen we op 42 dagen. Tijdens de week leegstand wordt de stal intensief gespoeld. Met behulp van de vernevelingsinstallatie laten we de stal een nacht inweken. Verv
“Toen we in 2016 de nieuwe stal bouwden, hebben we het oude voerlokaal afgebroken en vervangen door een nieuwe. Alle automatisering is geïnstalleerd door Sommen. Via een app op mijn telefoon kunnen we alles in de gaten houden en indien nodig op afstand bi
Alles wat René verandert, noteert hij op zijn hokkaarten waarbij hij met kleur verschillende zaken accentueert. Hij is echt met zijn vak bezig. René: “We proberen er bovenop te zitten, zodat we meteen bij kunnen sturen als dat nodig is. We proberen het be
Suzan: “We willen voorlopig doorgaan met het houden van reguliere kuikens. Deze manier van kuikens houden past bij ons. Het loont als je het goed doet en we zien momenteel geen redenen om het anders te doen. We willen zowel in de  vleeskuikentak als in de
René: “Een aantal jaren geleden zijn we gestart met het uitvoeren van de welkomstcheck. Tijdens de opzet van de kuikens wegen en temperaturen we 30 kuikens. Ook scoren we bij de kuikens onder andere op navels, het liefste zie je een mooi gesloten navel. N
René: “Een aantal jaren geleden zijn we gestart met het uitvoeren van de welkomstcheck. Tijdens de opzet van de kuikens wegen en temperaturen we 30 kuikens. Ook scoren we bij de kuikens onder andere op navels, het liefste zie je een mooi gesloten navel. Na 4, 8 en 24 uur temperaturen we de kuikens nog een keer en voelen we of ze al gegeten hebben. Op basis van die metingen pas ik indien nodig de staltemperatuur aan. Het streven is om te starten met een vloertemperatuur van 28.5 graad. In de meeste gevallen hoeven we maar een half graadje bij te sturen."
"Omdat we het belangrijk vinden om te weten hoe onze kuikens het doen, blijven we elke ronde weer consequent wegen en meten. Daar passen we ons management vervolgens op aan. Het heeft in de afgelopen jaren zeker zijn nut bewezen. We zitten net boven de 2%
"Omdat we het belangrijk vinden om te weten hoe onze kuikens het doen, blijven we elke ronde weer consequent wegen en meten. Daar passen we ons management vervolgens op aan. Het heeft in de afgelopen jaren zeker zijn nut bewezen. We zitten net boven de 2% uitval over de gehele ronde. Daarnaast heeft de overschakeling naar Coppens Diervoeding voor een sterke verbetering van het technisch resultaat gezorgd en dat blijft nu ook mooi stabiel. De voetzoollaesiescore over het laatste jaar is gemiddeld 39 punten.”
“We hebben in beide stallen een camera hangen,” vertelt Suzan. “Zo kunnen we in het voerlokaal én op de telefoon altijd zien hoe de verdeling van de kuikens in de stal is. Het geeft een prima overzicht en wanneer de verdeling niet goed is, ondernemen we m
“We hebben in beide stallen een camera hangen,” vertelt Suzan. “Zo kunnen we in het voerlokaal én op de telefoon altijd zien hoe de verdeling van de kuikens in de stal is. Het geeft een prima overzicht en wanneer de verdeling niet goed is, ondernemen we meteen actie.”
De kuikens worden gevoerd door Coppens Diervoeding. “Het is stikgoed voer”, vertelt René enthousiast. “We beginnen de ronde met ongeveer 40 gram startvoer per kuiken op het kuikenpapier. Na ongeveer 12 dagen schakelen we over naar de Groei 1, na 21 dagen
De kuikens worden gevoerd door Coppens Diervoeding. “Het is stikgoed voer”, vertelt René enthousiast. “We beginnen de ronde met ongeveer 40 gram startvoer per kuiken op het kuikenpapier. Na ongeveer 12 dagen schakelen we over naar de Groei 1, na 21 dagen naar de Groei 2 om vervolgens op de Finish de ronde af te maken.”
Suzan: “Tijdens iedere ronde hebben we overleg met dierenarts Sible Westendorp en Oscar Visser van Coppens. We analyseren dan de ronde en maken een plan van aanpak voor de volgende ronde. We bespreken wat de kritieke punten zijn en waar we winst kunnen be
Suzan: “Tijdens iedere ronde hebben we overleg met dierenarts Sible Westendorp en Oscar Visser van Coppens. We analyseren dan de ronde en maken een plan van aanpak voor de volgende ronde. We bespreken wat de kritieke punten zijn en waar we winst kunnen behalen. Ook na een heel goede ronde bekijken we hoe het nog beter kan. Het zit nou eenmaal niet in ons om snel tevreden te zijn, we willen altijd blijven verbeteren. Deze manier van samenwerken vinden we erg prettig. Door deze samenwerking blijven we onszelf continu uitdagen!”
“Toen we in 2016 de nieuwe stal hebben gezet, hebben we tevens de drinkleiding van de oude stal vernieuwd,” vertelt René. “De drinkleidingen zijn uitgerust met een automatische spoeling. Dat werkt fantastisch. In de eerste week spoelen we de leidingen ied
“Toen we in 2016 de nieuwe stal hebben gezet, hebben we tevens de drinkleiding van de oude stal vernieuwd,” vertelt René. “De drinkleidingen zijn uitgerust met een automatische spoeling. Dat werkt fantastisch. In de eerste week spoelen we de leidingen iedere dag. Vervolgens twee keer per week. Zeker in de eerste week is het spoelen belangrijk. De kuikens drinken dan nog niet veel, waardoor er meer stilstaand water is en de temperatuur in de stal is dan hoog. Als je handmatig moet spoelen, schiet het er te gauw bij in. We hebben geen moment spijt van deze investering.”
René: “In 1994 is de eerste vleeskuikenstal gebouwd door mijn ouders. In 2007 heb ik het bedrijf overgenomen en in 2016 hebben we de tweede stal gebouwd voor 38.000 kuikens. Daarnaast hebben we nog 62 hectare akkerbouw.”
René: “In 1994 is de eerste vleeskuikenstal gebouwd door mijn ouders. In 2007 heb ik het bedrijf overgenomen en in 2016 hebben we de tweede stal gebouwd voor 38.000 kuikens. Daarnaast hebben we nog 62 hectare akkerbouw.”
Suzan: “We hebben voor beide stallen aparte laarzen en overalls in een eigen kleur. Volgens ons redelijk uniek en zeker niet op elk bedrijf zo ingericht. We gaan zo dus altijd met de juiste kleiding de stal in. Behalve dierenarts Sible Westendorp en advis
Suzan: “We hebben voor beide stallen aparte laarzen en overalls in een eigen kleur. Volgens ons redelijk uniek en zeker niet op elk bedrijf zo ingericht. We gaan zo dus altijd met de juiste kleiding de stal in. Behalve dierenarts Sible Westendorp en adviseur Oscar Visser van Coppens Diervoeding komt niemand in de stal.”
René: “We draaien 6.5 à 7 rondes per jaar. Met 32 dagen laden we de kuikens uit en wegladen doen we op 42 dagen. Tijdens de week leegstand wordt de stal intensief gespoeld. Met behulp van de vernevelingsinstallatie laten we de stal een nacht inweken. Verv
René: “We draaien 6.5 à 7 rondes per jaar. Met 32 dagen laden we de kuikens uit en wegladen doen we op 42 dagen. Tijdens de week leegstand wordt de stal intensief gespoeld. Met behulp van de vernevelingsinstallatie laten we de stal een nacht inweken. Vervolgens komt de schoonmaakploeg om te reinigen, daarna laten we de stal drogen om tenslotte de stal te ontsmetten. Na een dag luchten, gaan we de vloer opwarmen en kunnen we de stal weer inrichten voor de volgende ronde.”
“Toen we in 2016 de nieuwe stal bouwden, hebben we het oude voerlokaal afgebroken en vervangen door een nieuwe. Alle automatisering is geïnstalleerd door Sommen. Via een app op mijn telefoon kunnen we alles in de gaten houden en indien nodig op afstand bi
“Toen we in 2016 de nieuwe stal bouwden, hebben we het oude voerlokaal afgebroken en vervangen door een nieuwe. Alle automatisering is geïnstalleerd door Sommen. Via een app op mijn telefoon kunnen we alles in de gaten houden en indien nodig op afstand bijsturen.”
Alles wat René verandert, noteert hij op zijn hokkaarten waarbij hij met kleur verschillende zaken accentueert. Hij is echt met zijn vak bezig. René: “We proberen er bovenop te zitten, zodat we meteen bij kunnen sturen als dat nodig is. We proberen het be
Alles wat René verandert, noteert hij op zijn hokkaarten waarbij hij met kleur verschillende zaken accentueert. Hij is echt met zijn vak bezig. René: “We proberen er bovenop te zitten, zodat we meteen bij kunnen sturen als dat nodig is. We proberen het beste uit onze kuikens te halen. Dat verwacht ik ook van mijn leveranciers. Deze manier van werken geeft ons energie.”
Suzan: “We willen voorlopig doorgaan met het houden van reguliere kuikens. Deze manier van kuikens houden past bij ons. Het loont als je het goed doet en we zien momenteel geen redenen om het anders te doen. We willen zowel in de  vleeskuikentak als in de
Suzan: “We willen voorlopig doorgaan met het houden van reguliere kuikens. Deze manier van kuikens houden past bij ons. Het loont als je het goed doet en we zien momenteel geen redenen om het anders te doen. We willen zowel in de vleeskuikentak als in de akkerbouw vooruit, dat doen we door zo goed mogelijk ´up to date´ te blijven.”
Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
De Heus Voeders
Welkom op de kennispartnerpagina van De Heus Voeders.

Wil je meer weten over onze aanpak in de leg- en/of vleespluimveesector? Klik dan verder.
Legpluimvee specialisten Vleespluimvee specialisten Legpluimvee- en opfoksector Vleespluimveesector
Contact
  • Ankie Maatman

    Ankie Maatman

    Sectordirecteur Legpluimvee

    0031-6-46122198

    amaatman@deheus.com

  • Henk Manting

    Henk Manting

    Verkoopleider Vleeskuikens Regio Noord/Duitsland

    0031-6-53698912

    hmanting@deheus.com

  • Oscar Visser

    Oscar Visser

    Verkoopleider Vleeskuikens regio Zuid

    0031-652870101

    ovisser@deheus.com

  • Wout van Wolfswinkel

    Wout van Wolfswinkel

    Commercieel Sectormanager VB en opfok

    0031-611915697

    wwolfswinkel@deheus.com

  • Peter van den Dungen

    Peter van den Dungen

    Commercieel Manager België/Frankrijk

    0032-475553777

    pdungen@deheus.com

Social Media
  • Volg ons op LinkedIn
  • Bekijk ons op YouTube
  • Volg ons op Facebook
  • Volg ons op Instagram
  • Volg ons op X
Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top