Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsEconomieAfzet'Trendy dinergerechten met ei kansrijk voor stijgende eierconsumptie'

'Eitje bij het avondeten beschouwd als een goedkope keuze'

'Trendy dinergerechten met ei kansrijk voor stijgende eierconsumptie'

„Hipsters in Amsterdam proberen allerlei gerechten uit bijvoorbeeld de Marokkaanse of Indiase keuken waarbij ei een belangrijk onderdeel is. Shakshuka (foto), tomaten met groente en eieren is hier een voorbeeld van.” Door dit soort gerechten te promoten k
„Hipsters in Amsterdam proberen allerlei gerechten uit bijvoorbeeld de Marokkaanse of Indiase keuken waarbij ei een belangrijk onderdeel is. Shakshuka (foto), tomaten met groente en eieren is hier een voorbeeld van.” Door dit soort gerechten te promoten kan de Nederlandse eiersector de verkoop van eieren vergroten, denkt Mosch.
„Trendy dinergerechten met ei kunnen zorgen voor een stijgende eierconsumptie. Een ei bij het ontbijt wordt gezien als luxe en heeft al een goed imago, maar een ei bij het diner wordt als goedkope keuze gezien.” Dat zegt Femke Mosch, food innovation consultant.

Zij ging donderdag 4 oktober tijdens de Pluimveerelatiedag in op foodtrends en vooral op die van kip en eieren. „Veel consumenten vinden kipfilet droog. De vraag naar kippendijen, het bovenstuk van kippenbouten, nam echter toe de afgelopen jaren. Consumenten vinden het sappiger dan kipfilet en zien het als culinair vlees.” Hoewel consumenten kippenbouten beschouwen als restproduct is Mosch positief gestemd over de consumptie en waardering van kip.

Bij eieren valt er nog wel wat te winnen. „Een ei bij het ontbijt wordt gezien als luxe. Maar een ei bij het avondeten wordt gezien als goedkope keuze, als een dagje krap bij kas”, zei Mosch. Ze verwees tijdens haar presentatie naar het Amerikaanse productschap voor eieren. Daar loopt een campagne waarin ze reclame maken voor allerlei gerechten waarin eieren een belangrijke rol spelen. Dat past volgens Mosch ook in de trend dat consumenten niet iedere dag meer vlees willen eten.

Ook in Nederland biedt dit kansen. „Hipsters in Amsterdam proberen allerlei gerechten uit bijvoorbeeld de Marokkaanse of Indiase keuken waarbij ei een belangrijk onderdeel is. Shakshuka, tomaten met groente en eieren is hier een voorbeeld van.” Door deze gerechten te promoten kan de Nederlandse eiersector de verkoop van eieren vergroten, denkt Mosch.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Beeld: Wikipedia

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top