Duitser eet twee eieren meer: Eierconsumptie stijgt naar 236

Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse marktbureau Marktinfo Eier & Geflügel (MEG). De eierconsumptie stijgt doordat er meer eieren worden verwerkt. De verkoop van tafeleieren in Duitse supermarkten daalde licht.
De eierproductie in Duitsland nam vorig jaar met 2,4 procent toe tot 13,94 miljard eieren, waardoor de zelfvoorzieningsgraad steeg van 69,6 procent in 2018 naar 70,5 procent in 2019. Het aantal leghennen in Duitsland steeg met 2,6 procent, mede door de komst van meer mobiele kippenhokken.

Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Beeld: Susan Rexwinkel
Bronnen: Marktinfo Eier, Geflügel