Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Dossiers
  • Video & foto
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenBuitenlandDuitsers zeggen 'minder vaak' dagelijks vlees te eten

Duitsers zeggen 'minder vaak' dagelijks vlees te eten

Duitsers zeggen minder vlees te eten dan een paar jaar geleden. Dat blijkt uit de presentatie van de jaarlijkse voedselmeter. Tegenwoordig zegt 26 procent van de volwassenen dagelijks vlees te eten. Vijf jaar geleden was dat nog 35 procent.

Voor het onderzoek zijn in december, januari en april ruim duizend consumenten ondervraagd. De populariteit van regionale vleesproducten groeit - althans volgens de enquête. In de enquête in opdracht van het Ministerie van Landbouw omschreef meer dan de helft (55 procent) van de Duitsers zichzelf als 'flexitariërs' - ze eten vlees, maar doen het ook graag bewust. Het aandeel vegetariërs bleef constant op 5 procent en ook het aantal veganisten veranderde niet veel. Ongeveer 1 procent van de Duitse bevolking noemt zich veganist.

Corona

In dit coronajaar vertoont de Duitse consumptie grotere verschuivingen. Nu kookt 30 procent van de ondervraagden meer thuis dan voorheen, 28 procent eet vaker samen. Bij driekwart van de Duitsers staat meer verse ingrediënten op tafel dan voorheen. De doorslaggevende reden voor 94 procent: gezondheid. Vier van de vijf respondenten hechten veel belang aan het feit dat voedsel uit de eigen regio komt. Ruim een op de drie respondenten geeft aan dat landbouw voor hen belangrijker is geworden.

Dierenwelzijn

Van de ondervraagden wil 80 procent een staatslabel voor dierenwelzijn, om beter te kunnen herkennen of de varkens, koeien en kippen op de 'juiste manier' worden gehouden. Bijna de helft (45 procent) zei bereid te zijn 15 euro meer te betalen voor een kilo vlees.

Landbouwminister Julia Klöckner vindt de voornemens mooi. „Helaas ziet het er aan de toonbank vaak anders uit. Bijna de helft van de Duitsers kijkt naar de prijs bij de aankoop van vlees."

Foto van Iede de Vries
Tekst: Iede de Vries

Iede de Vries (bouwjaar: 1950) is een Noord-Hollandse polderjongen: een kwart-Urker (grootouders), een kwart-Zaankanter (ouders), een kwart-overkantse Texelaar (gezin) en een kwart- Gooise kakker (pensionado), en een volbloed journalist, redacteur en correspondent.

Beeld: Suju

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Dossiers
  • Video & foto
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top