Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenMaatschappijKemperKip opent kipwinkel in Zelhem

KemperKip opent kipwinkel in Zelhem

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie.
KemperKip heeft afgelopen dinsdag 9 juni in Zelhem een eigen winkel geopend. Het is de eerste winkel van het bedrijf. De winkel heeft de sfeer van vroeger, op de muur prijkt een afbeelding van een boertje tussen zijn kippen. „De kip smaakt zoals vroeger de ‘zondagskip’. Dat is ook ons motto: ‘Beleef de smaak van vroeger’”, zegt eigenaar Herman Kemper. 

Herman Kemper bestierde van oudsher een veevoederbedrijf. „Ik nam het familiebedrijf in IJzevoorde destijds over, maar stapte begin ’90 over op de biologische kiphandel: KemperKip. Het is een integratie van vier onderdelen. Ik lever de eendagskuikens en het voer aan pluimveehouders met vrije uitloopbedrijven door heel Nederland. Daar worden de kippen biologisch grootgebracht volgens de EU regelgeving en gecontroleerd door de Skal, al met al een langdurig proces.”

Met 4.800 kippen in een stal spreekt men van kleinschalige biologische bedrijven. „Daar heeft elke kip binnen voldoende ruimte, maar zeker ook buiten”, zegt Kemper. „Onze kippen scharrelen ongeveer twee keer langer rond dan hun reguliere soortgenoten, voordat ze worden geslacht. Ze worden door één centrale dierenarts gecontroleerd en geënt.”

De slachterij in het Brabantse Uden hoort eveneens bij het bedrijf KemperKip. „Daar worden de kippen versneden en voorverpakt. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de verkoop aan retail, slagers, poeliers, supermarkten en horeca.”

Eigen stallen

KemperKip groeit gestaag en daarom staat de bouw van eigen stallen op de planning. „De vraag wordt groter en ik wil niet nog meer kip uit het buitenland gaan importeren. Daarom heb ik in Wehl dertig hectare grond gekocht voor 13 stallen van 4800 kippen waarvan steeds elf zullen zijn gevuld. Een aantal mensen uit de buurt zijn bang voor fijnstof, stank en vogelgriep en hebben bezwaarschriften ingediend. Daar is het wachten op. De vergunningen zijn al verleend.”

Ondanks dat en corona is er nu de eerste winkel. „Veel mensen vroegen mij waar ze onze kip konden kopen, maar ja ik had geen winkel. Nu ken ik Zelhem goed, ik voetbalde er en ken er veel mensen. We hadden het winkelpand in de Smidsstraat gezien en zijn gaan informeren over de huur”, vertelt hij. „We worden geen lunchroom, hier kan alleen kip worden gekocht of telefonische bestellingen afgehaald. We hebben verse (voorverpakte) kip en diepvrieskip én gegrilde hele kippen, bouten, drumsticks en vleugeltjes. Je krijgt de kip mee in een warmhoud- tevens ovenzak en kan thuis weer opgewarmd worden.”

Lees het complete artikel op de website van de lokale nieuwssite Contact Bronckhorst Zuid.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Tekst: Contact Bronckhorst Zuid

Beeld: Susan Rexwinkel

Bron: Contact Bronckhorst Zuid

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top