Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Dossiers
  • Video & foto
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsEconomieKip promotiecampagne NEPLUVI heeft al miljoenen mensen bereikt

Kip promotiecampagne NEPLUVI heeft al miljoenen mensen bereikt

‘Pasta is gemaakt van dieren’, melk wordt gemaakt in de fabriek en ‘in vissticks zit kippenvlees’; het klinkt als een grapje, maar uit Brits onderzoek door de British Nutrition Foundation1 is gebleken dat bijna 20 procent van de kinderen dit echt gelooft. Ook in Nederland weten veel mensen niet waar hun voedsel vandaan komt en hoe dat wordt gemaakt. Daarom is de pluimveesector met behulp van Europese subsidie sinds dit jaar naar buiten getreden met een informatie en promotiecampagne voor kip. En die blijkt gezien de bereikcijfers nu al succesvol.

Gert-Jan Oplaat, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI) stelt dat het hoog tijd was voor deze campagne: „Veel mensen weten niet goed hoe pluimvee wordt geproduceerd en hier wordt veel onjuiste informatie over verstrekt. Het is belangrijk om te vertellen hoe de verschillende concepten allemaal op hun eigen manier erg duurzaam zijn. Iedere dag werkt de sector aan een hoogwaardig, veilig en verantwoord eindproduct. Het is tijd voor ons om in de spotlight te stappen en open te communiceren over wat wij als sector allemaal doen om een lekker, verantwoord en eerlijk product op tafel te zetten.”

Groot bereik
De campagne werpt nu al zijn vruchten af. De afgelopen en aankomende maanden is er met behulp van Europese subsidie veel werk verzet om open te communiceren over de sector. Dit is onder gedaan met behulp van social media posts, het bereiken van consumenten via de pers, het uitdragen van onze boodschap door derden, in magazines en via de radio. Ook worden evenementen voor o.a. culinair journalisten georganiseerd. Uit de laatste cijfers blijkt dat alleen al met de social media posts, magazines en de radio meer dan 10 miljoen ontvangers worden bereikt.

Eerlijke informatie
Oplaat stelt dat ze hiermee een eerlijk bericht tegenover de onterechte negatieve framing willen zetten: „In onze campagne laten we bijvoorbeeld zien dat groeibevorderende hormonen al sinds 1961 verboden zijn in Nederland, dat vleeskippen niet in kooien leven en dat er continue streng toezicht aanwezig is vanuit de overheid op alle slachthuizen”. Oplaat benadrukt dat eenieder vrij is om te eten wat hij wil en dat deze campagne in eerste instantie ook geen vleespromotie is. Hij stelt dat het promotie is van juiste informatie over de sector.

Consumptie stijgt
De cijfers van de afgelopen jaren tonen aan dat pluimveevlees een belangrijk onderdeel is van het dieet van de Europese consumenten. Zo is de afgelopen tien jaar de consumptie van pluimveevlees met 17 procent gestegen en zijn ook de vooruitzichten op de lange termijn goed. Ook onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research in opdracht van Wakker Dier heeft onlangs bevestigd dat de consumptie van pluimveevlees in Nederland wederom is gestegen. Oplaat stelt: „Met behulp van deze campagne zal de consument ook naar de toekomst toe met de juiste achtergrondinformatie een weloverwogen keuze kunnen maken voor de aankoop van kip.“

Nadere informatie over de pluimveesector en campagne is te raadplegen op www.kipinnederland.nl.

Foto van Monique van Loon
Tekst: Monique van Loon

Monique van Loon – van Duijnhoven is opgegroeid op een pluimveebedrijf met vleeskuikenouderdieren in Brabant. Monique heeft na haar opleiding aan de Hogere Agrarische School in Den Bosch ruim twintig jaar in het pluimveebedrijfsleven gewerkt als bedrijfsadviseur en communicatiespecialist pluimvee. In 2010 startte ze haar bedrijf AgriContent met als specialisme pluimvee. Ze denkt mee met de redactie en schrijft als freelancer voor Pluimveeweb.

Beeld: Susan Rexwinkel

Bron: Nepluvi

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Dossiers
  • Video & foto
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top