Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsEconomieMarkt vleeskuikensClazing neemt pluimveeslachterijen Van Miert en Mieki over van De Heus

Clazing neemt pluimveeslachterijen Van Miert en Mieki over van De Heus

Exportslachterij Clazing uit Zevenhuizen (ZH) neemt de pluimveeslachterijen van Van Miert in Breukelen (UT) en Mieki in Hunsel (LB) over van De Heus. Daarover hebben De Heus en Clazing een voorwaardelijke overeenkomst gesloten. Als resultaat van de overeenkomst verwerft De Heus een minderheidsbelang in Clazing. Met bovengenoemde stap blijft de slachtcapaciteit gewaarborgd en ontstaat er een Nederlandse slachterijcombinatie met een gezond toekomstperspectief. De voorgenomen transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit ACM. Dat maakte De Heus dinsdag 2 maart bekend.

Voor het behoud van een vitale vleeskuikensector vindt De Heus het belangrijk dat er voldoende slachtcapaciteit in Nederland blijft. Om bij te dragen aan het behoud van deze slachtcapaciteit heeft De Heus recentelijk een overeenkomst gesloten om de slachterijen van Van Miert en Mieki Hunsel over te nemen.

De Heus heeft altijd gezegd zich primair te willen blijven richten op haar kernactiviteit; diervoeders. In Clazing vond De Heus de juiste partner om haar belang in de slachterijen van Van Miert over te nemen. Met deze stap worden twee toonaangevende pluimveeslachterijen bij elkaar gebracht en ontstaat er een combinatie met veel toekomstperspectief.

Zelfstandige koers voortzetten

Pluimveeslachterijen Clazing en Van Miert blijven hun eigen zelfstandige koers voortzetten onder de gezamenlijke leiding van de gebroeders Wim en Adrie Clazing en Jerry van Miert, waarbij zij op zoek zullen gaan naar mogelijkheden voor de beide organisaties om elkaar te versterken.

De locaties van Van Miert in Breukelen en Hunsel blijven in operatie. De werkgelegenheid blijft geborgd. Als minderheidsaandeelhouder in de nieuwe combinatie zal De Heus zich niet hoeven te bemoeien met de dagelijkse leiding, zodat zij zich kan richten op haar kernactiviteiten. Dit stelt de kuikenplanning van De Heus Voeders bovendien in staat om de samenwerking met andere slachterijen te continueren. De Heus zal zich daarnaast blijven inzetten voor het behoud van een sterke vleeskuikensector, stelt de voerfabrikant.

'Hele sector gebaat bij voldoende slachthaken'

„De hele Nederlandse vleeskuikensector is erbij gebaat dat er voldoende slachthaken in Nederland over blijven. Niet alleen voor conceptkuikens voor de retail, ook voor reguliere vleeskuikens voor de foodservice, convenience en het horeca stuk. Vanwege de Europese lockdowns als gevolg van Covid-19 is die markt nu sterk ontwricht. Nederland was altijd sterk in die markt. Bij De Heus voorzien we ook een goed toekomstperspectief voor het houden van reguliere vleeskuikens in Nederland. Om ervoor te zorgen dat er voldoende slachthaken in Nederland blijven, hebben we onze verantwoordelijk genomen door Van Miert en Mieki over te nemen.” Dat zei Nanko van der Wens, sectordirecteur vleeskuikens van De Heus Voeders eind januari tegen Pluimveeweb.nl. Nu Clazing de beide slachterijen overneemt van De Heus, blijven die slachthaken dus aanwezig.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Bron: De Heus

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top