Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsEconomieAfzetRemkes opent nieuwe kokerij voor kippenvlees

Kippenvlees gegaard en verwerkt tot hoogwaardige producten in nieuwe kokerij

Remkes opent nieuwe kokerij voor kippenvlees

Moederdierenslachterij en pluimveeverwerker Remkes heeft eind vorige maand haar nieuwe kokerij in Epe (GD) in gebruik genomen.
Moederdierenslachterij en pluimveeverwerker Remkes heeft eind vorige maand haar nieuwe kokerij in Epe (GD) in gebruik genomen.
Moederdierenslachterij en pluimveeverwerker Remkes heeft eind vorige maand haar nieuwe kokerij in Epe (GD) in gebruik genomen. In de kokerij wordt kippenvlees gegaard en verwerkt tot hoogwaardige producten voor gebruik in onder andere soepen, sauzen, maaltijden en salades. De kokerij heeft een productiecapaciteit van 26.000 ton per jaar.

Met de bouw van deze nieuwe kokerij speelt Remkes in op de groeiende vraag naar kippenvlees. Deze groei komt voort uit twee consumententrends: Consumenten zijn meer bezig met goede voeding en met de impact van voeding op het klimaat. „Kippenvlees scoort op beide vlakken goed, en dat zie je terug in de toegenomen vraag naar kip,” zegt oprichter en eigenaar Bart Remkes.

Tevens heeft Remkes geïnvesteerd in een nieuw vrieshuis met ruimte voor 10.000 pallets, waar zowel eigen producten als die van derden worden ingevroren en opgeslagen. De nieuwe locaties zijn naar eigen zeggen gebouwd volgens de hoogste normen van duurzaamheid, en zijn voorzien van de nieuwste technieken.

Kwaliteit en duurzaamheid

Bij de nieuwe locaties spelen kwaliteit en duurzaamheid een belangrijke rol. Bart Remkes: „Kwaliteit is voor ons een absolute must. Bij onze nieuwe locatie hebben we dan ook veel geïnvesteerd in de nieuwste technieken, waarmee we in lijn kunnen garen, koelen, snijden, IQF invriezen of pasteuriseren en verpakken. Dit alles onder een high risk regime.”

Wat duurzaamheid betreft is de nieuwe kokerij in Epe gebouwd onder het zogeheten BREEAM ‘Outstanding’ certificering. Dit is de hoogst haalbare norm binnen het internationale duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen met minimale milieu-impact. Met verschillende duurzame energietechnieken streeft Remkes ernaar om de CO2-uitstoot van de gebouwen maximaal te reduceren.

Duurzaamheid in hele keten

Naast minimaliseren van de milieu-impact speelt dierenwelzijn en diergezondheid een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van Remkes. In 2015 heeft pluimveeslachterij Remkes in samenwerking met de stichting Novi-Pluim het duurzaamheidslabel NoviPlus opgericht. Novi-Pluim is een landelijke vereniging van vermeerderaars die zich ten doel stelt om het verwaarden van moederdieren en hanen te optimaliseren.

Over Remkes The Poultry Family

Remkes the Poultry Family is een familiebedrijf, dat opgericht is in 1928. Het bedrijf bestaat uit verschillende productiebedrijven: Pluimveeslachterij Remkes, Remkes Poultry, Remkes Convenience, Remkes Food Products en Remkes Coldstore. Samen leveren deze bedrijven hoogwaardige kipproducten, van vers vlees tot kant en klare producten. Remkes vervaardigt producten voor de industrie, foodservice en retailmarkten binnen Europa. Meer informatie over de nieuwe kokerij en over Remkes is te vinden op www.remkes.nl.

Lees alles over de kokerij van Remkes in vakblad Pluimveeweb van april. Het vakblad verschijnt donderdag 22 of vrijdag 23 april. Ontvangt u het vakblad Pluimveeweb nog niet? Vraag dan hier een gratis proefnummer aan. Wilt u een abonnement op vakblad Pluimveeweb? Klik dan hier.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Beeld: Remkes

Bron: Remkes

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top