Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsHuisvestingOnderzoek naar de voorkeuren van vleeskuikenhouders voor fijnstof reducerende technieken

Onderzoek naar de voorkeuren van vleeskuikenhouders voor fijnstof reducerende technieken

Wageningen Universiteit voert een onderzoek uit onder vleeskuikenhouders om inzicht te krijgen in hun voorkeuren voor fijnstof reducerende technieken.

De vleeskuikenhouderij zet samen met de overheid in op het terugdringen van fijnstofemissie uit vleeskuikenstallen. Hiervoor kunnen fijnstof reducerende technieken worden toegepast. De bereidheid van vleeskuikenhouders om deze technieken in te voeren, alsmede de voorkeuren van vleeskuikenhouders zijn essentieel voor het toepassen van deze technieken. Daarom wil Wageningen Universiteit onderzoeken hoe vleeskuikenhouders over deze technieken denken.

Een belangrijke onderzoeksvraag is om na te gaan welke eigenschappen bepalend zijn voor de keuzes door de boer van fijnstof reducerende technieken. De resultaten van het onderzoek dragen bij aan de ontwikkeling van nieuwe fijnstof reducerende technieken die beter aansluiten bij de voorkeuren van de boeren, en subsidieprogramma’s voor investeringen in deze technieken.

Op woensdag 12 mei ontvangen circa 500 vleeskuikenhouders een uitnodiging via de e-mail om deel te nemen aan een online onderzoek over dit onderwerp. Het invullen van dit onderzoek duurt ongeveer 10 minuten. Het is geen standaardvragenlijst, maar een vrij nieuwe manier van onderzoek.

Terugkoppeling resultaten

De vleespluimveehouders die deelnemen aan het onderzoek kunnen aan het einde van de vragenlijst aangeven of zij de onderzoeksresultaten willen ontvangen. Tevens worden er 50 VVV-cadeaubonnen van 20 euro verloot onder de deelnemers.

Voor meer informatie over dit onderzoek kunnen vleeskuikenhouders contact opnemen met Luuk Vissers van Wageningen Universiteit, via luuk.vissers@wur.nl of 0317-483576.

Foto van Tom Schotman
Tekst: Tom Schotman

Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.

Beeld: Theo Snetselaar

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Dossier(s)
Dit artikel is onderdeel van de volgende dossiers:
Fijnstof
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top