Pluimveeweb.nl logo

  • Menu
  • Nieuws
    • Home
    • Economie

      Subcategorieën

      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen

      Subcategorieën

      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding

      Subcategorieën

      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid

      Subcategorieën

      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
    • Sterke Erven
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
    • Sterke Erven
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
  • Sterke Erven
  • Sterke Erven
NieuwsOndernemenBelangenbehartigingNEPLUVI promoot vierkantsverwaarding

Journalisten, foodbloggers en -vloggers te gast in Het Koetshuis

NEPLUVI praat foodpers bij over vierkantsverwaarding

NEPLUVI hield een persevent om de vierkantsverwaarding van kip onder de aandacht te brengen.
NEPLUVI hield een persevent om de vierkantsverwaarding van kip onder de aandacht te brengen. Beeld: NEPLUVI
Vierkantsverwaarding van de kip als product onder de aandacht brengen van journalisten, foodbloggers en -vloggers. Met dat doel hield NEPLUVI, de Vereniging voor de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie, op woensdag 17 november een promotiemiddag.

De open keuken van Het Koetshuis in Hulshorst was woensdagmiddag 17 november het toneel voor het evenement ‘Kip uit Europa: Vierkantsverwaarding’. Te gast waren journalisten, foodbloggers en -vloggers. De middag stond in het teken van koken met minder bekende delen van de kip. Daarbij werden voorbeelden uit de keten gegeven om te laten zien dat van kip niets verspild wordt.

Kookworkshop

Chef Guido Waterman, René Pluijm, Job Pattinasarany gaven een inspirerende kookworkshop met de minder bekende delen van de kip. Gerechten als wingtip in Caribische marinade, risotto met kippenniertjes, paté van kippenlever en ‘pleursoep’ (een bouillon van kippenbotten en -looppoten en groenten) stonden onder andere op het menu. Aan het eind van de middag had iedereen de mogelijkheid om het eten te proeven.

Alle stukken gebruikt

De voorzitter van NEPLUVI, Gert-Jan Oplaat, vulde de middag aan met een presentatie over vierkantsverwaarding. Hierin vertelde hij hoe de pluimveesector ervoor zorgt dat alle stukken van het pluimvee bestemmingen vinden. Vleesresten van karkassen worden na de slacht van het bot gescheiden en omgezet tot halffabrikaten. (Bij)producten als veren en bloed worden verwerkt in diervoeder en met pluimveemest wordt elektriciteit opgewekt.

Hoge kwaliteit

Oplaat vertelde verder over Kip uit Europa, het initiatief dat de boodschap verspreid over de hoge kwaliteit van ‘onze’ kip met zijn Europese garanties. ‘De zorg waarmee het vlees geproduceerd wordt en de hoge voedselveiligheid en -kwaliteit laten de consument zorgeloos genieten van het vlees.’ De boodschap is positief opgepakt door de aanwezige foodbloggers en -vloggers, aldus een tevreden organisatie. ‘Zij zullen de komende weken in eigen keuken aan de slag gaan met kipgerechten en de recepten delen onder hun volgers.’

Het evenement in Hulshorst maakt onderdeel uit van de ‘Kip uit Europa’-campagne. Deze campagne is gefinancierd met steun van de Europese Commissie.

Foto van Erik Kruisselbrink
Tekst: Erik Kruisselbrink

Is als freelance vakbladredacteur van vele markten thuis.

Bron: Nepluvi

Deel dit artikel
Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
E-mail
Praat mee
Pluimveeweb is ook actief op verschillende social media. Volg ons, blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws en praat mee.
Facebook Twitter LinkedIn
Nieuwsbrief
Ontvang drie keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) gratis het belangrijkste nieuws uit de pluimveehouderij in jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Pluimveeweb.nl en bevestig je aanmelding via de toegestuurde mail.
Wij wijzen je op het privacy statement van Agrio Uitgeverij B.V.

Economie
  • Markt vleeskuikens
  • Markt eieren
  • Markt broedeieren
  • Voerprijzen
  • Afzet
  • Agribusiness
Ondernemen
  • Politiek en beleid
  • Maatschappij
  • Belangenbehartiging
  • Buitenland
Voeding
  • Water
  • Voer
Diergezondheid
  • Aandoeningen
  • Antibiotica
  • Hygiëne
  • Dierenwelzijn
Huisvesting
Pluimveeweb.nl © 2025 - Uitgave van Agrio Uitgeverij B.V. - RSS | Privacyverklaring | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Adverteren | Abonneren | Contact redactie | Klantenservice | Cookie instellingen
  • Nieuws
    • Home
    • Economie
      • Markt vleeskuikens
      • Markt eieren
      • Markt broedeieren
      • Voerprijzen
      • Afzet
      • Agribusiness
    • Ondernemen
      • Politiek en beleid
      • Maatschappij
      • Belangenbehartiging
      • Buitenland
    • Voeding
      • Water
      • Voer
    • Diergezondheid
      • Aandoeningen
      • Antibiotica
      • Hygiëne
      • Dierenwelzijn
    • Huisvesting
  • Marktcijfers
  • Video & foto
  • Dossiers
  • Kennispartners
  • Vakblad
    • Jaargangen
    • Verschijningsdata
    • Abonneren
  • Top
  • Evenementen
  • Het LeerErf
Top