Brand treft Vlaamse kipverwerker: 'Wij geven niet op'

Ondertussen is het bevestigd dat de brand in de productieafdeling is ontstaan, meer dan waarschijnlijk aan een industriële kebabmachine. „Ik ben enorm opgelucht dat iedereen het gebouw tijdig heeft kunnen verlaten. De brand heeft echt razendsnel uitbreiding kunnen nemen. Toen ik als laatste het gebouw verliet, kwam de rook me vooraan al tegemoet. Terwijl de brand amper enkele minuten eerder achteraan in het bedrijfsgebouw was ontstaan”, zegt Hassan Teker. Hij is de zoon van de zaakvoerder en zelf ook werkzaam in het bedrijf.
Het doet hem pijn om het levenswerk van zijn familie in rook te zien opgaan. „Daar zijn geen woorden voor. Dat is een nachtmerrie die je niet wil meemaken."
Steun van collega’s
Kort na de brand blijft de familie Teker niet stilzitten en worden er al opnieuw plannen gesmeed om de productie (deels) her op te starten. „We zijn in contact met collega’s uit dezelfde branche. Die steun van hen is echt enorm. Zij willen ons helpen zodat we bij hen deels kunnen verder produceren. Dat is belangrijk. We zijn een groot bedrijf en hebben niet alleen klanten in België, maar in heel Europa. De volgende stap is dan op zoek te gaan naar een nieuwe locatie om opnieuw een eigen bedrijfsgebouw te hebben. Liefst zo snel mogelijk. We gaan nu bekijken met de gemeente welke mogelijkheden er zijn. Maar deze brand betekent zeker niet het einde van Teker. We gaan ons levenswerk verderzetten. Teker zal blijven bestaan”, zegt Hassan Teker stellig.

Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Beeld: Susan Rexwinkel
Bron: Het Nieuwsblad